USKORO!!!
in memoriam

ENVER JAŠAREVIC
PELE


 
HISTORIJA KLUBA 1961.-1986.


NA INICIJATIVU NEKOLIKO ENTUZIJASTA I PODRŠKU TADAŠNJEG ZENICKOG STONOTENISKOG PODSAVEZA, 13.AUGUSTA 1961.GODINE, ODRŽANA JE OSNIVACKA SKUPŠTINA STONOTENISKOG KLUBA "VITEZ".TAKO JE OD STONOTENISKE SEKCIJEKOJU JE DO TADA VEC GODINU DANA VODILA NASTAVNICA MATEMATIKE LJUBICA ŠANTIC, U OKVIRU TADAŠNJEG DTV"PARTIZAN", NASTAO KLUB DO DANAS UREDNO REGISTROVAN U STONOTENISKOM SAVEZU BOSNE I HERCEGOVINE POD IMENOM NAŠEG GRADA"VITEZ".IAKO JE KLUB KASNIJE POSTAO POZNAT, POSEBNO PO REZULTATIMA PIONIRA I JUNIORA, PRVU EKIPU SU SACINJAVALI DRAGAN STOKIC, MIODRAG KESER I IVAN ŠANTIC, SVI STARIJI SENIORI.TO JE ,MEÐUTIM TRAJALO SAMO JEDNU SEZONU.OVA EKIPA JE UBRZO USTUPILA SVOJE MJESTO TADA VEC PIONIRSKIM PRVACIMA BiH : MIROSLAVU BEKAVCU, ZDRAVKU ŠANTICU, NENADU HERCEGOVCU, FRANJI TIBOLDU, ANTI PAVLOVICU I MUJI SKPLJAKU.USTVARI TO JE I PRVA GENERACIJA ODGOJENA U STONOTENISKOM KLUBU "VITEZ".MEÐUTIM MORA SE NAPOMENUTI DA SMO IMALI SRECU DA U PRVOJ GENERACIJI NAIÐEMO NA VEOMA NADARENE IGRACE I UZ TO SA FANTASTICNIM PRISTUPOM TRENINZIMA I TAKMICENJIMA, ŠTO JE SVAKAKO DOPRINJELO VEOMA BRZOJ AFIRMACIJI KLUBA.
PARALELNO SA PRVOM GENERACIJOM STONOTENISERA , TRENIRAJU SE I TAKMICE I PRVE STONOTENISERKE U VITEZU: FAHRA ARNAUTOVIC, MIRHA ARNAUTOVIC, MEMNUNA ZUKIC, MUVEDETA ŠEHIC I ZEKIRA ZLOTRG.NISU ZABLISTALE KAO MUŠKARCI, ALI SU KAO EKIPA KONSTANTNO BILE MEÐU PRVIH PET U REPUBLICI.
NE DOSTIGAVŠI PUNU IGRACKU ZRELOST MUŠKA EKIPA JE POCELA DA SE OSIPA.PRVI ODLAZI 1966. U SARAJEVSKU "BOSNU" MIROSLAV BEKAVAC, JER POCINJE DA STUDIRA U SARAJEVU.VEC SLIJEDECE GODINE NA DALJE ŠKOLOVANJE U SARAJEVO ODNOSNO SPLIT ODLAZE ZDRAVKO ŠANTIC I NENAD HERCEGOVAC.TO SE U KLUBU ITEKAKO OSJETILO, ALI JE I TAJ TRENUTAK SPREMNO DOCEKAN.PIONIRSKE ŠKOLE, KOJE FUNKCIONIRAJU SVAKE GODINE, JOŠ OD OSNIVANJNA KLUBA, DAJU NOVU GENERACIJU: SLAVKA IVICU, STIPU BRKANA, VJEKOSLAVA BLAŠKANA, BRANISLAVA ŠEŠUMA, SMAILA ZLOTRGA, IVICU PRANJKOVICA I DRUGE IGRACE.IGRACI OVE GENERACIJE TRI PUTA ZA REDOM OSVAJAJU EKIPNO JUNIORSKO PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE.U SENIORSKOJ KONKURENCIJI IPAK NISU DOSTIGLI REZULTATE PRVE GENERACIJE.U OVOM PERIODU, TACNIJE U SEZONI 1967/68., NAŠE DJEVOJKE LJUBICA PRANJKOVICI VERA BLAŽEVIC POSTIŽU SVOJ NAJVECI USPJEH, OSVOJIVŠI KUP BiH.

USLOVI ZA RAD U KOJIMA SU RADILE OVE DVIJE PRVE GENERACIJE, PA I SLIJEDECA:BRANISLAV SAJEVIC, SNJNEŽANA STRUKAR, NEDŽAD GALIJAŠEVIC, ZORAN PAAR, MILORAD ŽDERIC,GORAN HERCEGOVAC I DRUGI,SU BILI NAJBLAŽE RECENO SKROMNI.PRVO BEZ SALE ZA TRENING, A ZATIM SA SALOM BEZ GRIJANJA, BEZ SVLACIONICA, KUPATILA , IGRACI BEZ ODGOVARAJUCIH REKVIZITA I NEDOVOLJNO SREDSTAVA ZA TAKMICENJA.
REZULTATSKI, KLUB I DALJE BILJEŽI DOBRE REULTATE. U PEIODU OD 1970. DO 1974.GODINE SENIORKA EKIPA SE KONSTANTNO ODRŽAVA NA RECEM MJESU U REPUBLICI, A NAŠE DJEVOJKE IDA TUCO, LJILJA KRIŽANOVIC, ZEKIJA GAZIC I SENIJA GAZIC, U PIONIRSKOJ I JUNIORSKOJ KONKURENCIJI ZAUZIMAJU NAJVIŠA MJESTA U REPUBLICI.U OVOM PERIODU POCINJE DA SE STVARA , PO NAŠOJ OCJENI NAJUSPJEŠNIJA GENERACIJA STONOTENISKOG KLUBA"VITEZ". SALU SU NAPUNILI PRVI PIONIRI:MARIN BOŠKOVIC, IBRO ZUKAN, AVDO RIZVANOVIC, MENSUR BURAK, ENES BURAK, HARIS IDRIZBEGOVIC, SENAD RIZVANOVIC, SEAD ŠEHIC, A SAMO MALO IZA NJIH JE POCEO DA TRENIRA I NAJUSPJEŠNIJI STONOTENISER HARUN RIZVANOVIC.VEC 1974. GODINE PIONIRI IZ OVE GENERACIJE OSVAJAJU SVE REPUBLICKE TITULE U PIONIRSKOJ KONKURENCIJI.
DAN REPUBLIKE 1975.GODINE JE SVAKAKO NAJZNACAJNIJI DATUM U RAZVOJU STONOTENISKOG SPORTA U VITEZU. UZ FINANSISKU POMOC STONOTENISKOG SAVEZA BiH I ORGANIZACIONOG KOMITETA SVJETSKOG PRVENSTVA "STENS" U SARAJEVU , ADAPTIRA SE BIVŠI ZADRUŽNI DOM U STAROM VITEZU U STONOTENISKI DOM "STENS". NEDOSTAJU RIJECI DA BI SE ISKAZALO ŠTA TO ZNACI ZA STONOTENISERE U VITEZU..SALA SA ŠEST STOLOVA, PROPISNO OSVIJETLJENA, SA SVLACIONICAMA I KUPATILIMAI UZ TO SAMO NAŠA! TO JE STONOTENISERIMA DAVALO NOVI ELAN.REZULTATI UBRZO PREMAŠUJU OPCINKE, ZONSKE PA I REPUBLICKE OKVIRE.PRVO SE REZULTATSKI IZDVAJAJU SENAD RIZVANOVIC I SEAD ŠEHIC, KOJI POSTAJU I EVIDENTNI KANDIDATI ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU JUGOSLAVIJE.UBRZO IM SE PRIKLJUCUJE HARUN RIZVANOVIC A NJNEGA MORAMO POSEBNO PREDSTAVITI.
BIO JE PIONIRSKI, JUNIORSKI I SENIORSKI PRVAK BiH, ZATIM PIONIRSKI I JUNIORSKI PRVAK JUGOSLAVIJE.NA DVA EVROPSKA JUNIORSKA PRVENSTVA JE USPJEŠNO IGRAO ZA REPREZENTACIJU JUGOSLAVIJE.NA MEÐUNARODNOM PRVENSTVU RUMUNIJE NASTUPIO JE I ZA SENIORSKU REPREZENTACIJU JUGOSLAVIJE.DAKLE JEDNA BLISTAVA SPORTSKA KARIJERA KOJOM SE NAŠ KLUB PONOSI.

KRUNA USPJEHA OVE SJAJNE GENERACIJE VITEŽANA, PREDVOÐENE VEC ISKUSNIM I VEOMA MARLJIVIM TRENEROM IVICOM SLAVKOM - CATOM, JE ULAZAK U PRVU SAVEZNU LIGU 1980.GODINE. U SKOPLJU.U PRVOJ LIGI SU ODIGRALI SAMO JEDNU SEZONU, ALI VEC SAMA CINJENICA DA SU DOSTIGLI TOLIKI DOMET ZA NAŠE MALO MJESTO PREDSTAVLJA OGROMAN USPJEH.

MOŽDA MALO U SJENI OVE PRVOLIGAŠKE GENERACIJE STASAJU NOVI VITEŠKI KLINCI: SABAHUDIN BEGANOVIC, RANKO GARIC, SENAD PALIC, SENADIN HASKIC, STJEPAN ŠANTICI ZARIF KAROVIC.KAKO SE TO VEC NAVIKLO U STK"VITEZ" I ONI DONOSE NIZ REPUBLICKIH I SAVEZNIH TROFEJA U PIONIRSKOJ I JUNIORSKOJ KUNKURENCIJI.OKOSNICU TADAŠNJE SENIORKE EKIPE KOJE SE SA VELIKIM USPJEHOM TAKMICILA U MEÐUREPUBLICKOJ LIGI(SLOVENIJA, HRVATSKA I BiH)CINILA SU DVA IGRACASENADIN HASKIC I STJEPAN ŠANTIC.

SLIJEDECU GENERACIJU DOBRIH IGRACA CINILI SU:MUHAMED MEHMEDOVIC, BORIS PRANJKOVIC I TARIK HODŽIC.ONI SU DOBRIM REZULTATIMA IZBORILI SE ZA MJESTA MEÐU NAJBOLJIM PIONIRIMA I JUNIORIMA BIVŠE JUGOSLAVIJE.TAD PRIKKLJUCAK SU UVATILI REMHAD HASANOVIC, BOJAN ŽIVKOVIC, DAMIR TOPCIC, INA HERCEGOVAC, IGOR BILJUŠ, SINIŠA ŠAJIC, DUŠKO MILJUŠ, TOMISLAV ŠANTIC, JOSIP KNEZOVIC, AMIR ZLOTRG, ADNAN HODŽIC, NATAŠA VREBAC, VESNA KRIŽANOVIC, TANJJA KRIŽANOVIC, VANJNA ŠANTIC, ŠEJLA VITEŠKIC, IZETA NESLANOVIC POD VODSTVOM U KLUBU NOVOG PIONIRKOG TRENERA ENVERA JAŠAREVICA- PELETA.U KLUB SU STALNO PRISTIZALI NOVI TALENTOVANI IGRACI, TE PRIKLJUCAK HVATAJU I DENIS I EDIN SURKOVIC, MUAMER MEHIC, VAHID RIZVANOVIC, SILVIJO I SANDRO GRUBESIC...
NAKON OVE GENERACIJE DOLAZI NESRETNI RAT KOJI JE PREKINUO USPJEHE MNOGIH DOBRIH IGRACA...

NAKON ZAVRSETKA RATA POD VODSTVOM TRENERA ENVERA JASAREVICA - PELETA I OSTALIH ZALJUBLJENIKA, OBNAVLJA SE RAD NASEG KLUBA.U VRLO TESKIM USLOVIMA U PRIVATNOJ KUCI U DVIJE MALE PROSTORIJE POCINJE SE VRACATI STARA SLAVA KLUBA.
NAKON TOGA KLUB SE VRACA U OBNOVLJENU SALU VATROGASNOG DOMA GDJE NASTAJU NOVI TALENTI I NOVI REZULTATI.

ENVER JASAREVIC UZ POMOC STARIH IGRACA( DAMIR TOPCIC, MUAMER MEHIC I VAHID RIZVANOVIC), STVARA JEDNU NOVU VRLO USPJESNU GENERACIJU DOBRIH IGRACA:
ADNAN SEHIC, TEA TOPCIC, DAMIR IBRAHIMOVIC, MIRZA TOPCIC, ADMIR IBRAHIMOVIC, HARUN BERBIC, EMIR BURAK, DENIS BURAK, HARIS ZLOTRG, DZENANA KARADZOZ, MARIO I MARINA BRKAN, ZLATANA I DZENANA ZUKAN, AMILA I ALMA VARUPA, JASENKA GERINA, MUNIB SKOPLJAK, SALIH TESKEREDZIC, LEJLA SEHIC, MELISA, ENISA I ENIZAR IBRAHIMOVIC, MINELA I MIRZA HELJIC, ENA BURAK, AIDA BURAK, AMINA SPAHIC, ADMIR RIZVANOVIC, TARIK TOPCIC, FARIS JASAREVIC I MNOGI DRUGI.
OD NABROJANIH NAJBOLJE REZULTATE SU POSTIGLI:
ADNAN SEHIC- TROSTRUKI KADETSKI, JUNIORSKI I SENIORSKI PRVAK BiH
2 BRONZANE MEDALJE SA BALKANSKOG PRVENSTVA U ANKARI
1. MJESTO NA MEMORIJALU ANTUN TOVA STIPANCIC U ZAGREBU
IGRAO U ALADZA - SARAJEVO, TOP STENS 73 - CAZIN, MLADOST - ZENICA A SADA U MATICNOM KLUBU STK "VITEZ" IZ VITEZA.
TEA TOPCIC-KADETSKI , JUNIORSKI I SENIORSKI PRVAK BiH
IGRALA ZA ALADZU- SARAJEVO, BORAC -TRAVNIK
OD SVIH OVIH GORE NAVEDENIH IGRACA AKTIVNI SU JOS:
MUHAMED MEHMEDOVIC - BELGIJA
MUAMER MEHIC - STK"VITEZ" VITEZ
DAMIR IBRAHIMOVIC - STK"CM" VITEZ
ADNAN SEHIC STK"VITEZ" VITEZ
MARIO BRKAN - STK"CM" VITEZ
ADMIR RIZVANOVIC - STK"VITEZ" VITEZ
REMHAD HASANOVIC-HERTHA,BERLIN-NJEMACKA

Godine 2010. u januaru u klub se vraca Adnan Šehic i zajedno sa Muamerom Mehicem preuzima trenersko mjesto.Uporedo sa upisom novih clanova u klub, okuplja se i seniorska ekipa u sastavu:Adnan Šehic, Muamer Mehic i Admir Rizvanovic.Za godinu dana ova ekipa se u Brckom plasirala iz Prve B lige BiH u Prva A ligu.Nakon dobre sezone uspijeva se završiti na 2.mjestu i izboriti za baraž sa predzadnjom ekipom iz Premijer lige BiH ekipom Perucice iz Foce.Dobrom igrom je lako savladana Foca sa rezultatom 4:1 u Ilijašu.Tad se stk"Vitez"vraca u Premijer ligu nakon jednog dugog perioda.Medjutim nije se na tome završilo ova ekipa sezonu zavšava na 4.mjestu, a iste 2011.godine osvaja i drugo mjesto na Kupu BiH što je i najbolji rezultat ovog kluba u 50 godina
.Važno je napomenuti da se na celu kluba u tom periodu nalazio Šehic Sead koji je svojim zalaganjem uveliko doprinjeo ovom uspjehu.Uz njega su klubu u to vrijeme pomagali na razlicite nacine i Stipo Brkan, Avdo Zlotrg, Avdo Rizvanovic, Rijad I Alkami Alihodja, Almina Mehic, Helda Faruk,Amir i Ajdin Zlotrg i mnogi drugi.

Bilješke trenera Muamera Mehića:

2010. u januaru se u klub vračaju Mehić Muamer, Šehić Adnan i Rizvanović Admir.Osnovali smo ekipu i iz najnižeg ranga se izborili u Premijer ligu BiH gdje smo se dobro pokazali.Uporedo sa treniranjem seniorske ekipe vrši se upis novih članova u cilju oživljavanja kluba.Na čelu sa trenerom Muamerom Mehićem u klub dolazi oko 60 članova.Na 8 stolova u 4 termina punom parom se radilo sa novom djecom.

Nedugo zatim počeli su pristizati i neki rezultati ženska kadetska ekipa koju su sačinjavali Amila Trako i Irma Dizdar osvaja 3.mjesto na ekipnom kadetskom prvenstvu u Tuzli..

Mjesec dana poslije ženska subkadetska ekipa , Alema Haskić i Trako Elma, osvajaju 2.mjesto na ekipnom subkadetskom prvenstvu BiH u Brčkom.

Muška seniorska ekipa u to vrijeme bilježi dobre rezultate u Premijer ligi BiH.Jednu sezonu završavamu djeleći 3. i 4. mjesto.2011. godine na Kupu BiH pobjedjujemo 3 godine neporaženu ekipu Vogošče a u finalu gubimo od ekipe Alađa iz Sarajeva.Rezultat 2.mjestu na Kupu BiH je bio najbolji rezultat kluba u dugoj i bogatoj historiji.

Svo ovo vrijeme na samom vrhu BiH stonog tenisa je bio naš igrač Adnan Šehić ujedno i reprezentativac BiH.

Uporedo sa ovim uspjesima trener Mehić Muamer marljivo radi sa novim generacijama stonotenisera.Nakon nepune 3 godine uspijeva na rang listu BiH ubaciti skoro sve članove kluba a najzanimljivija je rang lista subkadeta i subkadetkinja na kojoj se lagano naši članovi uspinju iz dana u dan.
Subkadetkinje za sezonu 2012/2013

Subkadeti za sezonu 2012/2013

Nedugo zatim kao znak dobrog rada trenera Mehića sa novim generacijam za kratko vrijeme dobijamo i finalistu Subkadetskog prvenstva BiH u Vitezu na kojem je učestvovalo oko stotinjak takmičara.Naš igrać Asmir Burak osvaja 2.mjesto za nepune 2 i pol godine treniranja što je Mehićev veliki ponos.

Dana 10.3.2013. u Mostaru je održano Ekipno Državno Prvenstvo BiH na kojem su dječaci u subkadetskoj kategoriji osvojili 2.mjesto izgubivši u finalu od stk"Sana"Ključ a djevojčice 3.mjesto.

17.marta 2013. u Vitezu se održao 9.Kup BiH na kojem je prisustvovao i Dragutin Šurbek.Naša ekipa u sastavu Šehić Adnan, Muamer Mehić i Mario Brkan je pobjedom nad Ilijašom ušla u četvrtfinale gdje je sa 3:2 izgubila od ekipe Alađe.Ženska ekipa u sastaviu Amila Trako, Alema Haskić, Adna Burak, Irma Dizdar i Ehlimana Abdić pobjedom nad ekipom iz Hađića ulazi u polufinale i tu gubi od bolje ekipe iz Prijedora.

ŽENSKA SENIORSKA EKIPA
3.MJESTO
9.KUP BiH

2013.

Na državnom prvenstvu BiH ZA SUBKADETE U fOČI stk "Vitez" je nastupio
sa 6 takmičara. Svi Vitežani su dobro odigrali ovaj turnir, zadnji u sezoni 2012/2013.
Nas najmlađi takmičar Tarik Brkić nije uspio izaći iz grupe ali njegovo vrijeme tek dolazi jer je bio među pet najmlađih na turniru.
Abdić Muhamed je grupu završio na prvom mjestu te je nakon toga izborio mjesto među 16 najboljih
(8-16 mjesta). Isto je uradio i Kemal Beganović koji je bio prvi u grupi te u dobrom meču odnio pobjedu nad starijim protivnikom i ušao među 16
(8-16mjesta). Također je i Emina Sikira ušla medu 16 najboljih(8-16mjesta).
Lamija Mehić je na ovom turniru potvrdila peto mjesto na rang listi i u borbi za medalju izgubila od starije protivnice.
Najbolji uspjeh je napravio Burak Asmir koji
je osvojio 3.mjesto. Trener Mehić se nadao zlatu ali mu je, kako kaže, ovaj put izmaklo zbog nedostatka sportske sreće. Ipak je zadovoljan sa Burak Asmirom koji je na dva zadnja dežavna prvenstva pokazao da zauzima sami vrh. Baručija Emir zbog bolesti nije mogao nastupiti na takmičenju i ovom prilikom mu želimo brz oporavak.

Asmir Burak
3.mjesto
Državno
prvenstvo BiH 2013.
FOĆA


Treba napomenuti da su se naša djeca takmičila i na takmičenjima van STSBiH.Tako je Jasmin Omanović osvojio prvo mjesto na igrama mladih 2012. na nivou Srednjobosanskog kantona a naredne godine je Skopljak Adis bio prvi na Igrama mladih u
Zeničko-Dobojskom kantonu

Jasmin Omanović
1.mjesto
Igre Mladih
Srednjobosanski
kanton
2012. Travnik

Adis Skopljak
1.mjesto
Igre Mladih
Zeničko-Dobojski
kanton
2013. Zenica


U finalu na igrama mladih Omanović Jasmin zauzima odlično 2,mjesto što ga svrstava u vrh BiH stonog tenisa.

 

Polako ali sigurno klupko se odmotava i izlazi rad trenera Mehića na vidjelo.Na prvom otvorenom turniru u Brčom za sezonu 2013/2014 jedini klub sa osvojenim medaljama i u ženskoj i u muškoj konkurenciji je STK Vitez.Kemal Beganović osvaja 2.mjesto u konkurenciji subkadeta.U finalu je izgubio od Šimunović Marka iz Mostara.U ženskoj konkurenciji Lamija Mehić u polufinalu neočekivano gubi od starije Cvijić Lane iz Banjaluke sa 3:1, ali u borbi za treče mjesto ipak lako savldava stonoteniserku iz Tuzle i tako osvaja medalju odnosno treče mjesto u konkurenciji subkadetkinja.Ponovo 1.12.2013. na 2.Otvorenom turniru BiH za subkadete i subkadetkinje Vitez briljira.Pored toga so smo nastupili sa najviše djece, svega njih 14, opet smo bili uspješni.Kemal Beganovic ponovo osvaja 2.mjesto a Lamija Mehic se penje stepenicu više jer ovaj put osvaja 2.mjesto.Turnir je održan u Vitezu pa smo pred domacom publikom opravdali postojanje ovog kluba.Ostala djeca su isto tako ušla među 20 najboljih.

Lamija Mehić
2.mjesto
2.Otvoreni turnir BiH
2.mjesto na rang listi
sezona 2013/2014.

Kemal Beganović
2.mjesto
2.Otvoreni turnir BiH
2.mjesto rang lista
sezona 2013/2014.

Dana 21.12.2013.Admir Burak osvaja i prvu medalju u konkurenciji mlađih kadeta na 2.otvorenom turniru BiH.

Asmir Burak
3.mjesto
2.Otvoreni turnir BiH
Mlađi kadeti
sezona 2013/2014.

Uspjesi se nastavljaju pa tako i 2.2.2014. godine u Mostaru je održano Državno ekipno prvenstvo za subkadete.Vitez je nastupio sa dvije ekipe.Muška ekipa je bila Kemal Beganović i Abdić Muhamed koji je ove godine zamijenio Asmira Buraka koji je prešao u stariju kategoriju.Međutim ni izmjena tima nije promjenila prošlogodišnji uspjeh.U finalu smo izgubili od ekipe iz Mostara sa 3:1.

Međutim izmjena tima odnosno podmlađivanje ženske ekipe nije prošlo kako je zamišljeno.Prošlogodišnje 3.mjesto nije potvrđeno.Ekipa u sastavu Lamija Mehić i Emina Sikira su prošle godine završile na 3,mjestu dok je ove godine Emina zbog prelaska u starije kategorije mjesto ustupila svojoj sestri Adni koja se nije snašla u paru sa Lamijom te 1 pobjeda i 2 poraza nisu bila dovoljno dobar skor za medalju.Međutim bitno je napomenuti da Adna i Lamija imaju još iducu godinu zajedno i nadamo se peharu iduce godine
.

Dana 9.3. 2014. je u Iljiašu odigran III Otvoreni turnir za subkadete.Vitez je nastupio sa 11 takmičara, 8 dječaka i 3 djevojčice.Svi su odigrali dobro i niko nije bio bez pobjede.Po jednu pobjedu i po dva poraza su imali Denijal Suljevic, Alen Grizović, Adna Sikira,Pašanović Bakir i Zlotrg Ajna.Korak dalje i prolaz iz grupe su obezbijedili Muhamed Abdić i Edina Zlotrg.Baručija Emir je dobrom igrom ušao u 16 i u borbi za 8 ispao od trenutnog prvaka.Lamija Mehić je poslije povrede koja ju je pratila mjesec dana prije ovog turnira, kiksala u četvrtfinalu protiv djevojčice koju je lako pobjedila u grupi isti taj dan.Najbolji rezultat je postigao Kemal Beganović koji je osvojio 3.mjesto.Dvoje naše djece koje je trebalo danas nastupiti su nažalost bolesni, Tarik i Amila.

Na Državnom prvenstvu BiH naš dubl Šehic i Rizvanovic osvaja 2.mjesto ali te godine nakon povratka iz Belgije u BiH Rizvanovic se vratio u svoj klub i odigrao sedam partija koje smo pobjedili u Premijer ligi BiH što je nagovještavalo i borbu za prvo mjesto u državi.Zbog uzastopnih pobjeda i dobre ekipe u sastavu Šehic, Rizvanovic, Mehic, Haskic i Brkan, Stonoteniski savez BiH oduzima bodove ekipi Viteza zbog sporne ispisnice iz Belgije, koja je donesena u prostorije saveza prije pocetka Premijer lige, i tako nasu ekipu baca na samo dno premijer lige sa kojeg se nisu mogli izvuci.Nedugo poslije toga nakon pada u Prvu ligu svoj klub napustaju Šehic, koji odlazi u Mostar i Rizvanovic, koji odlazi u CM Vitez a Mehic , Haskic sa podmladkom iz kluba Omanovic i Skopljak ostaju da se bore u Prvoj ligi.Uporedo sa prvom ekipom starta i ženska ekipa i još jedna muska koja se takmici u Trecoj ligi BiH.

No bez obzira na probleme seniorske ekipe mladi stonoteniseri iz kluba nastavljaju svoje uspjehe.

Kemal Beganovic niže medalje i dalje tako odmah na pocetku sezone osvaja 2.mjesto na Prvom otvorenom turniru BiH za subkadete sezona 2014/2015.

Nedugo zatim na memorijalu Elvis Alagic u Tuzli Asmir Burak osvaja prvo, Kemal trece i Adis Skopljak trece mjesto.

Poslije njih Alma Ramic osvaja državno prvenstvo BiH na Specijalnim olimpijskim igrama u Zenici.


U Foci se odrzao i 2.Otvoreni turnir BiH za mlađe kadete gdje je Asmir Burak ponovo došao do finala u kojem gubi od djecaka iz Zenice Šecibovica i tako osvaja 2.mjesto u BiH i potvrđuje drugu poziciju na rang listi.


Iz ovog perioda su zanimljive Rang liste BiH jer smo u svakoj imali veliki broj takmicara a mlađi su bili u samom vrhu BiH stonog tenisa.Na takmicenja smo dolazili sa najvecim brojem ucesnika pa cak i kada smo isli u Zagreb išla je ekipa od 15 clanova.U ovom periodu veliki doprinos ovom razvoju kluba je dao najvise trener Mehic svojim nesebicnim zalaganjem.Iz inostranstva sa gumama i opremom ponekad su pomagali stari clanovi kluba, najvise Mehmedovic Muhamed, ponekad i Hasanovic Remhad a novcanu podrsku za putovanje i za musku ekipu 2 koja se takmici u trecoj ligi nam je omogucio Trik Hođić te Amir Zlotrg kojije obezbjedio novac za žensku ekipu za jednu sezonu.

U Foci odrzan II otvoreni Drzavni turnir za sub kadete i sub kadetkinje. Ispred kluba stk"Vitez"Vitez nastupilo je 6 takmicara.Najvise uspjeha je i ovaj put imao Kemal Beganovic, izgubio je u finalu i tako osvojio 2.mjesto te potvrdio i 2.mjesto na rang listi BiH

Mladi vitezani donijeli jos dvije medalje!
Danas 1.2.2015. u Tuzli je odigrano Državno ekipno prvenstvo BiH -subkadeti i subkadetkinje.Nase dvije ekipe su zauzele dobro trece mjesto.Muska ekipa u sastavu Kemal Beganovic i Emir Barucija je u napetom polufinalu izgubila od ekipe iz Banja Luke i tako zauzela trece mjesto u državi.Ženska ekipa u sastavu Lamija Mehic i Ajna Zlotrg je za drugo mjesto izgubila 3:2 od ekipe "Spin 2012" iz Sarajeva ali je za trece mjesto savladala ekipu iz Bugojna sa 3:0.Rezerve su bili, za musku ekipu Alen Grizovic a za zensku Amila Grizovic.Trener Mehic je zadovoljan sa ove dvije medalje na ovom drzavnom prvenstvu, mada je od muske ekipe ipak ocekivao korak dalje jer u ovoj kategoriji smo dosada osvajali drugo mjesto.U ovom periodu na BiH stonoteniskoj sceni smo jedan od rijetkih klubova koji imaju i zensku i musku ekipu te da su obe u vrhu kako ekipno tako i pojedinacno.Ovi podatci nas svrstavaju u jednu od tri najbolje skole stonog tenisa pogotovo za mladje kategorije.

 

Nakon bezbroj drugih i trecih mjesta napokon je osvojena i titula državnog prvaka.Burak Asmir je u Prijedoru 8.3.2015.osvojio titulu prvaka BiH na 3.Otvorenom turniru mlađih kadeta. Stk "Vitez" je nastupio sa 8 takmicara.Na turniru je bilo oko 100 djece.Asmir Burak je nakon prvog mjesta u grupi od cetiri takmicara, u borbi za 16 savlado svog klubskog kolegu Abdic Muhameda.U borbi za 8 savladan je i Vukovic Petar a u ctvrtfinalu i Kamenjas Hamza iz Ilijaša.U pulufinalnoj borbi Burak je savladao treceg sa rang liste BIH Perisic Sasu iz Foce.Veliki derbi je bio u finalu sa Secibovic Adinom iz Zenice koji je bio i prvi nositelj turnira.U neizvjesnom i i kvalitetnom mecu Burak Asmir je savladao Secibovica sa 3:2 i tako donio titulu i pehar u svoj grad.Trener Mehic je zadovoljan i rezultatima ostalih svojih takmicara a posebno sa Burakovim prvim mjestom.Ovaj rezultat je bio i posljednja provjera pred Rumuniju u koju predtsvnici BiH a među njima i nas Asmir polaze vecerasTreba napomenuti da je nakon mukotrpnog rada trenera Mehica Burak dobio poziv za reprezentativne pripreme i takmicenje u Rumuniji .


Poslije uzimanja prvog mjesta na prvenstvu Burak je upisao i prve pobjede na euvopskoj sceni.Igralo se protiv Rumunskih Mađarskih, Italijanskih i Francuskih ekipa sto je veliko iskustvo ali i privilegija.Zajedno sa reprezentativnim kolegom iz Zenice Adinom Secibovicem pobjeđuju ekipu Mađarske sa 3:1 i rumunije 3:0 ali za medalju gube od Francuza koji na kraju zavrsavaju prvi ovaj turnir.


Odmah nakon prvog reprezentativnog nastupa Buraka nove pobjede Vitezana i to dobro trece mjesto nasih djevojaka na 11.Kupu BiH koji se odtzao u Ilijasu.Ekipu su sacinjavale Amila i Elma Trako, Mehic Lamija, Emina Sikira i Burak Adna.

4.aprila se odrzavaju kvalifikacije za Top 8 kadeta gdje nasi muskarci kiksaju iako su bili na ovom turniru favorit.Međutim stvar popravlja Lamija Mehic koja iako u ovu kategoriju dolazi tek za tri godine uspjeva osvojiti 3,mjesto i kvalifikuje se na svoj prvi Top 8.U borbi je lako savladala 3 godine stariju Focanku koja na kraju zavrsava turnir kao prva , ali je u polufuinalnoj borbi izgubila od djevojcice iz Sarajeva.Ove 2015. smo imali tri ekipe koje se takmice u Prvoj ligi, Trecoj ligi i Prvoj ligi - žene.
Danas je 12.aprila stk"Vitez"Vitez se borio na tri fronta.Prva ekipa je igrala u Foci, druga ekipa u Citluku a djevojcice su igrale u Goraždu.Naše stonoteniserke su danas zavrsile i zadnje kolo Prve lige BiH i zauzele dobro 3.mjesto.Ekipa je bila u sastavu Amila i Elma Trako, Adna Burak, Emina Sikira i Lamija Mehic.Uspjesna sezona za nase ljepotice koje su nas ove godine odlicno predstavile.


U Foci su se odigrala zadnja 3.kola Prve lige BiH, stk"Vitez" Vitez je bio u teskoj poziciji i na pragu ispadanja, imali su samo deset posto sanse za opstanak ali nasi momci se nisu predalii i sa velikim nadanjima dosli na ligu.U teskom i neizvjesnom mecu protiv dobre ekipe iz Banja Luke ekipe Raiffaisen-a, kapiten Mehic se vraca nakon 2:0 za Vedrana Maksimovica i dobija mec za izjednacenje a Haskic protiv Samarđije Srđana donosi pobjedu Vitezu i vodi nas u direktnu borbu za opstanak sa konkurentom stk"Brotnjo" Citluk.Mec sa Brotnjom je bio prava drama za opstanak.Mehic opet nakon 2:0 za Mandica preokrece i pobjeđuje sa 3:2, Haskic u dobrom mecu punom preokreta gubi od Custovic Fadila 3:2, Šakota Dragan donosi prednost od 2:1 za ekipu Brotnja pobjedivsi Omanovic Jasmina.Haskic u teskom mecu se vraca nakon 2:0 za Mandica i dobija mec izjednacivši rezultat u mecu 2:2.Odlucujici mec je odigrao kapiten Mehic protiv Custovica i pobjedom od 3:0 ostavlja stk"Vitez" u Prvoj ligi BiH.Ekipa koja je danas postala dio historije kluba je bila u sastavu:Mehic Muamer, Haskic Senedin, Omanovic Jasmin i Skopljak Adis.


Ponovo osvajamo medalju ovaj put u Ilijasu na 3.Otvorenom turniru subkadeta i subkadetkinja.Iako smo imali dvojicu favorita za prvih sest mjesta onu su zakazali ali su ih izvadile djevojcice .Ajna Zlotrg dobrom igrom dolazi do cetvrtfinala a Lamija Mehic i do nove svoje medalje.Trece mjesto je i povratak Lamije medju tri najbolje u BiH u ovoj kategoriji.

Dan nakon subkadetskog je bio i Top 8 u Foci gdjejee Lamija iako mladja po cetiri godine od ostalih ucesnica dobro odigrala iako u ovi kategoriju dolazi tek za tri godine.Skorom od 3 pobjede i 4 poraza je iznenadila mnoge na turniru.Meceve i koje je izgubila je bilo sa 3:2.Poziv od selektora je dobio i Burak Asmir koji je u B grupi zavrssio na 4.mjestu sa 3 poraza i 4 pobjede.

MOLIMO SVE KOJI IMAJU NEKE PODATKE KOJE MI NISMO SPOMENULI , DA NAM SE JAVE PUTEM TELEFONA ILI MAILOM.
UNAPRIJED ZAHVALNA EKIPA STK"VITEZ" 


Remhad Hasanovic
Njemacka 2011.
Muhamed Mehmedovic
Belgija 2011.

 

MukiDesign2010.