in memoriam

ENVER JAŠAREVIC
PELE


 IRFAN HASKIC
1.mjesto
memorijalni turnir
"Vajza i Kiban"
DONJI VAKUF
2011.

Remhad Hasanovic
Njemacka

I OT subkadeti

Nova sezona i nove medalje!


Nova sezona i nove medalje!
Nakon prelaska jedne sjajne generacije subkadeta u visu kategoriju njihovo mjesto su zauzele nove nade.Danas je u Gorazdu odrzan I Otvoreni turnir za subkadete.Stk "Vitez" je nastupio sa 6 takmicara.Prvi turnir za Zukan Ibrahima i Ajsu je nazalost protekao bez pobjeda.Brkic Tarik sa jednom pobjedom i dva poraza je ostao u grupi.Alen Grizovic dobrom igrom prolazi grupu ali u borbi za 8 najboljih je zaustavljen.Amila Griizovic prolazi grupu i u cetvrtfinalu gubi medalju od starije protivnice.Nasa najbolja subkadetkinja Ajna Zlotrg bez vecih problema prolazi i grupu i cetvrtfinalni mec dok u polufinalu gubi od aktuelne prvakinje.Ajna zavrsava na dobrom trecem mjestu i nakon jedne dobre generacije subkadeta koji su osvojili mnogo medalja nastavlja tu tradiciju i u svoj grad odlazi sa medaljom za trece mjesto.

Kvalifikacije TOP 8

Pet takmicara iz stk"Vitez" u Top 8 kadeta !!!

!Danas su u sportskoj dvorani u Vitezu odrzane Kvalifikacije za Top 8 A i B grupe BiH.Kao i obicno nas klub je nastupio sa najvise takmicara a samim tim i najvise ih se i kvalifikovalo za Top 8 BiH.
Pasanovic Bakir, Omanovic Ajla, Emir Barucijai, Abdic Muhamed i Emina Sikira su turnir zavrsili u grupnoj fazi.Kemal Beganovic je prosao grupu i izgubio za plasman u Top.Omanovic Amar i Burak Asmir nakon prvih mjesta u grupama i lako pobjedjenim narednim mecevima igraju klubski duel za ulazak medju 4 najbolja na turniru.Burak je dobio mec sa 3: 0 i izborio plasman u Top 8 A dok je Omanovic izborio plasman u Top 8 B.
Mehic Lamija takodje zavrsava kao prva u veoma teskoj grupi savladavsi svoje protivnice sa po 3:0 a vedc u narednom mecu se sastaje sa klubskom kolegicom Ajnom Zlotrg koju u uzbudljivom mecu dobija sa 3:2 a u borbi za najbolje 4 gubi.U top 8 kadetkinja su se plasirale Lamija Mehic, Ajna Zlotrg i Samra Kolasinac.Napominjemo da su samo troje od svih jedanest nasih ucesnika u ovoj kategoriji a ostali su sve mladji te je samim tim ovaj uspijeh znacajniji.

Rop 8 BiH 2015/2016.

Top 8 BiH

Danas u Ilijasu odigran Top 8 seniora i seniorki A i B grupa.Mehic Muamer je pored jucerasnjeg uspjeha danas izdrzao hrabro sedam meceva sa sedam najboljih u BiH i zabiljezio jednu pobjedu i sest poraza te zavrsio na sedmom mjestu.Obzirom na godine ovo je i danas bio uspjeh.Danas su u Top 8 B grupe igrale i sestre Trako.Elma je zavrsila na vrlo dobrom trecem mjestu i ostala u Grupi B i za naredni Top 8, a Amila je igrala odlicno i izgubila samo jedan mec te zavrsila na drugom mjestu i izborila plasman u Top 8 A grupe sto je svrstava u osam najboljih u BiH.

SENIORI GRUPA A

1. Bobaš Ivan (Mostar - Mostar) 7:0
2. Konjić Edin (Mladost - Zenica) 6:1
3. Marković Damjan (Hašim Spahić - IlijaŠ) 4:3
4. Rizvanović Admir (Brka - Brčko Distrikt) 3:4
5. Zahirović Kenan (Mladost - Zenica) 3:4
6. Gutić Edin (Kreka - Tuzla) 3:4
7. Mehić Muamer (Vitez - Vitez) 1:6
8. Čustović Dino (Hašim Spahić - IlijaŠ) 1:6

SENIORKE GRUPA B

1. Mešetović Harisa (Hašim Spahić - IlijaŠ) 7:0
2. Trako Amila (Vitez - Vitez) 6:1
3. Trako Elma (Vitez - Vitez) 3:4
4. Vranjić Maja (Mostar - Mostar) 3:4
5. Čoralić Edvina (Stens 73 - Cazin) 3:4
6. Spahić Amila (Hašim Spahić - IlijaŠ) 2:5
7. Imamović Merima (STAD - Sarajevo) 2:5
8. Mališ Marija (Perućica - Foča) 2:5


Kvalifikacije

Mehic M. u Top 8 BiH !!!Veliko iznenadjenje na kvalifikacijama za Top 8 BiH seniora, trener stk"Vitez" Muamer Mehic u Top 8 najboljih!!!
Danas je pocela nova sezona i odrzane su Kvalifikacije za Top 8 seniora BiH.Stk 'Vitez" je imao 6 svojih predstavnika.Jusic Almir, Skopljak Adis i Omanovic Jasmin su nazalost ispali u grupnoj fazi.Trako Amila i Elma su uspijele uci u Top 8 seniorki B grupa.Najvece iznenadjenje je bio trener Mehic koji je na ovim kvalifikacijama uspio uci u 4 najbolja i samim tim se plasirao u Top 8 najboljih u BiH .Top 8 najboljih se igra sutra u Ilijasu.Najboljih 8 koji sutra igraju svako sa svakim su:
1.Milicevic Srdjan
2.Konjic Edin
3.Alicic Armin
4.Bobas Ivan
5.Rizvanovic Admir
6.Mehic Muamer
7.Markovic Damjan
8.Kenan Zahirovic


Tarik H.

Tarik, legenda ponovo sa nama!!!


Danas je nasa prva ekipa koja se takmici u Prvoj ligi BiH , dobila pojacanje.Za nas ce igrati viteski ponos , bivsi reprezentativac BiH i jedan od najboljih proizvoda naseg kluba. Tarik Hodzic.On trenutno zivi i radi u Belgiji a nesebicno pomaze nas odnosno svoj klub na razne nacine pa tako i igracki ce probati ojacati nas tim.Ove sezone ekipa je u sastavu: Haskic Senedin, Muamer Mehic, Tarik Hodzic, Omanovic Jasmin i Skopljak Adis.Puno srece nasim momcima ove sezone prosla je bila burna ali se izdrzalo ova nadamo se bit ce nesto laksa.

Enver Jasarevic-Pele

4.Memorijalni turnir

Zavrsen je cetvrti memorijalni turnir "Enver Jasarevic -Pele".U ugodnoj atmosferi uz hranu i pice prisustvovali smo mnostvu dobrih meceva.Ucestvovalo je 24 djecaka subkadeta, kadeta i juniora..Igralo se u osam grupa po tri ucesnika a zatim se igralo po kup sistemu.Finale je bilo posebno zanimljivo.U dobrom mecu sa puno preokreta pobjedio je Aladin Kurić (Bugojno) Skopljak Adisa (Vitez) sa 3:2.U borbi za trece mjesto Secibovic Adin (Mladost-Zenica) je savladao Petrovic Marka ( CM-Vitez).Na turniru su ucestvovala djeca iz Zenice, Bugojna, Tuzle i Viteza.Preko 50 gostiju , gledalaca i roditelja je uživalo u borbama na zelenim stolovima.
1.Aladin Kuric, Bugojno
2.Skopljak Adis ,Vitez  
3.Secibovic Adin, Zenica
Medalje, pehare i diplome su podjelili predstavnici blize porodice naseg trenera Peleta, Faris, Tarik i Irfan Jasarevic.

3.medalje

Drzavno prvenstvo i tri nove medalje!!!

Danas je u Bugojnu odrzano Drzavno prvenstvo BiH za mladje kadete i kadetkinje.Stk Vitez je nastupio sa osam takmicara.Favorit turnira Asmir Burak koji je prosli turnir za mladje kadete osvojio nazalost je izgubio u borbi za cetiri najbolja.Lamija Mehic je takodje dobrom igrom savladala sve protivnice bez izgubljenog seta ali je nazalost u borbi za cetiri izgubila od trenutne prvakinje.U borbi za medalju nazalost je izgubila i Emina Sikira   ali je dogurala dosta kao i Kemal Beganovic koji je igrao oslicno ali naletio na nosioca turnira.Medjutim u dublovima Burak i Beganovic osvajaju trece mjesto kao i dubl Sikira/Emina Zlotrg Ajna. dobro trece mjesto osvaja i mix ekipa Mehic Lamija i Malis Marija iz Foce.Dobro izdanje viteskih nada.
Trener Mehic nam istice da se troje djece borilo za medalju u pojedinacnoj konkurenciji a tipovalo se na prvo mjesto u muskoj konkurenciji te da je broj osvojenih medalja mogao biti jos veci.

3.MJESTO

Državno ekipno juniora


Trece mjesto na Drzavnom ekipnom prvenstvu za juniore.Nakon sto je ekipa Viteza izgubila od Mostara sa 3:0 i Kreke iz Tuzle 3:1, u borbi za trece mjesto vitezani su savladali Stens Euro-asfalt iz Sarajeva sa ubjedljivih 3:0 .Za ekipu Viteza su nastupali Omanovic Jasmin, Skopljak Adis i Omanovic Amar.

Memorijal

Elvis Alagic - Enko

Jedan pehar  i dvije medalje vitezana u Tuzli!!!
Danas je u Tuzli odigran xx Memorijalni turnir Elvis Alagic-Enko na kojem je prisustvovao veliki broj takmicara iz cijele BiH.Turnir se odigrao u dvije kategorije mladji kadeti i juniori.Nas grad je predstavljalo sedam takmicara. Najbolji rezultat je ostvario Burak Asmir u mladjim kadetima osvojivsi prvo mijesto kao i prosle godine.Burak je promarsirao kroz turnir bez izgubljenog seta.U kategoriji juniora je bilo veoma gusto.C etiri nasa takmicara su usla medju osam najboljih a za medalju su ispali Omanovic Amar i Jusic Almir.Skopljak Adis je ispao u polufinalu i zavrsio treci.Omanovic Jasmin je odigrao odlicno i dosao do finala u kojem je izgubio od Hanic Mirze.Nasa jedina djevojcica na ovom turniru Ajna Zlotrg je grupu zavrsila na prvom mjestu zatim je pobjedila i usla medju osam najboljih a onda izgubila za medalju.Dobra organizacija stk Kreka je bila na visokom nivou.

Drzavno ekipno

Nove medalje mladih vitežana!!!

Državno ekipno za mlađe kadete u Ilijašu za vitežane ponovo uspjesno.Osvojili smo 3.mjesto i u ženskoj i i muškoj konkurenciji da se podsjetimo da smo dvije medalje uzeli i na Državnom za subkadete što naš podmladak stavlja u sami vrh BiH stonog tenisa.
U ženskoj konkurenciji naša ekipa u sastavu Lamija Mehić i Emina Sikira su u grupi savladale ekipe CM iz Viteza,i Novi Grad a izgubile od ekipe Spin 2012.Nakon grupe su u polufinalu izgubile od prvaka ekipe iz Ilijaša.
U muškoj konkurenciji naša ekipa u sastavu Asmir Burak i Kemal Beganović su u grupi završili na prvom mjestu a savladali su ekipe Kreka-Tuzla, Vrbas-Banja Luka i Hasspin- Jablanica.Nakon razigravanja sa ekipom Mladost iz Zenice i Sana iz Kljuca zavrsili su na 3.mjestu.
Trener Mehic je zadovoljan pruzenom igrom mafa je prizeljkivao i prvo mjesto od muskih.

Top 8

Top 8 kadeta i kadetkinja

Danas smo u Foci imali dva nasa predstavnika.Prvi je Burak Asmir koji je pozvan na ovaj Top od strane selektora.Samo da napomenemo da u ovoj kategoriji Asmir ce biti tek naredne godine.Godiste ga nije sprijecilo da i danas odigra dobro.Nakon pocetne tri partije koje je izgubio uz manjak sportske srece iduce cetiridobija i zavrsava na 4.mjestu b grupe.Ovim je pokazao da iako je u samom vrhu u kategoriji mladjih kadeta da je i medju 12 najboljih i u kategoriji kadeta.
Drugi nas predstavnik je bila Lamija Mehic koja u ovoj kategoriji ce nastupati tek za tri godine. Imala je 3 pobjede i 4 poraza i zauzela je 6. mjesto.Treba napomenuti da je Lamija dobila igracicu koja je na kraju zavrsila druga i koja je starija 2. godine a mec loptu je imala i protiv igracice starije cetiri godine a ta pobjeda bi je dovela na cetvrtu poziciju ali nazalost neiskustvom je izgubila mec.Lamija je bila najmladja igracica na turniru a bila je je tezak protivnik sve meceve koje je izgubila je bilo sa 3:2 a tri pobjede su joj veliki vjetar u ledja za naredni period.

Medalja u Vitez!

Lamija Mehic ponovo u formi!

Danas je u Ilijasu odrzan 3.Otvoreni turnir za subkadete i subkadetkinje.Nas veliki favorit Kemal Beganovic nakon prelezane gripe po prvi put ostaje bez medalje ali cemo se spremiti za iduci turnir.Ovaj put medalju nam donosi Lamija Mehic koja osvaja 3.mjesto.U polufinlnoj borbi gubi sa 3:1.U borbi za medalju je bila i Ajna Zlotrg ali iskusnija igracica i starija joj to nije dozvolila.I ostali igraci su pruzili dobru igru ali im je falilo i malo srece ali cemo to nadoknaditi treninzima.Na ovom turniru smo kao i inace bili najbrojniji pa da spomenemo i ostale nase igrace koji su ucestvovali.Alen Grizovic je pruzio dobru igru i bio prvi u svojoj grupi ali je kasnije naletio na iskusnijeg igraca.Emir Barucija grupu zavesava na prvom mjestu i tu pobjedjuje djecaka koji turnir zavrsava na trecem mjestu a Emir u daljem razigravanju nesretno gubi.Amila Grizovic je sve partije izgubila ali je i bila medju najmladjima na turniru i ored njom je jos meceva.Brkic Tarik sa jednom pobjedom i dva poraza ispada iz grupe ali i on kao i Amila ima jos dvije godine u ovoj kategoriji.Nedim Sehic iako je dobro igrao imao je tesku grupu iz koje nije uspio da izadje.

Prva liga BiH -žene

Dobro 3.mjesto nasih stonoteniserki

Danas je bio buran dan za stk"Vitez"Vitez igrali smo na tri fronta.Prva ekipa je igrala u Foci, druga ekipa u Citluku a djevojcice su igrale u Goraždu.Naše stonoteniserke su danas zavrsile i zadnje kolo Prve lige BiH i zauzele dobro 3.mjesto.Ekipa je bila u sastavu Amila i Elma Trako, Adna Burak, Emina Sikira i Lamija Mehic.Uspjesna sezona za nase ljepotice koje su nas ove godine odlicno predstavile.

Prva liga BiH

Drama u Foci !!!

U Foci su se danas odigrala zadnja 3.kola Prve lige BiH, stk"Vitez" Vitez je bio u teskoj poziciji i na pragu ispadanja, imali su samo deset posto sanse za opstanak ali nasi momci se nisu predalii i sa velikim nadanjima dosli na ligu.U teskom i neizvjesnom mecu protiv dobre ekipe iz Banja Luke ekipe Raiffaisen-a, kapiten Mehic se vraca nakon 2:0 za Vedrana Maksimovica i dobija mec za izjednacenje a Haskic protiv Samarđije Srđana donosi pobjedu Vitezu i vodi nas u direktnu borbu za opstanak sa konkurentom stk"Brotnjo" Citluk.Mec sa Brotnjom je bio prava drama za opstanak.Mehic opet nakon 2:0 za Mandica preokrece i pobjeđuje sa 3:2, Haskic u dobrom mecu punom preokreta gubi od Custovic Fadila 3:2, Šakota Dragan donosi prednost od 2:1 za ekipu Brotnja pobjedivsi Omanovic Jasmina.Haskic u teskom mecu se vraca nakon 2:0 za Mandica i dobija mec izjednacivši rezultat u mecu 2:2.Odlucujici mec je odigrao kapiten Mehic protiv Custovica i pobjedom od 3:0 ostavlja stk"Vitez" u Prvoj ligi BiH.Ekipa koja je danas postala dio historije kluba je bila u sastavu:Mehic Muamer, Haskic Senedin, Omanovic Jasmin i Skopljak Adis.

Top 8

Trece mjesto i plasman u Top 8

Danas 4.aprila smo bili u Foci na kvalifikacijama za Top 8 kadeta i kadetkinja.Favoriti na ovim kvalifikacijama su bili upravo nasi momci Omanovic Amar i Burak Asmir .Međutim nakon tri pobjede oba nasa igraca su podcijenila protivnike i napravili kiks nakon kojeg se napravio krug i oni su nazalost ispali sa skorom 3 pobjede i jedan poraz.Od djevojcica se nazalost nije uspjela kvalifikovati ni Samra Kolasinac iako je prikazala dobru igru.Međutim nasa najmlađa Lamija Mehic koja tek nakon 3 godine dolazi u ovu kategoriju se uspjela kvalifikovati na kadetski Top 8.U grupi je Lamija savladala focanku Radanovic Jelenu sa 3:0 ali je izgubila u polufinalu od djevojcice iz Spina 2012.Treba napomenuti da je Lamija dobila djevojcicu iz Foce koja je na kraju bila prva na turniru.Ovo ce biti prvi Top za Lamiju a nadamo se ne i zadnji.Napominjemo da je i Burak u grupi dobio Stanka Jankovica koji je na kraju bio prvi.Samri i Amaru je ovo prva godina kadeta i imaju jos jednu pred sobom.Burak je jos mlađi kadet i tek ce naredne sezone igrati u ovoj konkurenciji dok je Lamija subkadet i do ove kategorije ima jos 3 godine.

Kup BiH 2015.

Trece mjesto za nase cure

Danas je u Ilijasu u organizaciji STSBiH odigran 11.Kup BiH za sezonu 2014/2015.Muska ekipa zbog povrede dva igraca nije mogla nastupiti ali smo poslali zensku ekipu.Zenska ekipa u sastavu Trako Elma, Trako Amila, Mehic Lamija, Emina Sikira i Burak Adna(odsutna zbog bolesti) je osvojila 3.mjesto.Prvo mjesto su ocekivano bile djevojke iz Spin 2012. iz Sarajeva.U muškoj konkurenciji slavila je ekipa STK" Mostar" Mostar koji su u finalu bili bolji od ekipe STK "Aladža" Sarajevo.

Državno kadetsko

Burak ponovo među najboljima !!!


Danas je u Foči održan prvi dan Državnog kadetskog prvenstva BiH.Burak Asmir iako ovo nije još njegova kategorija danas je pružio dobru igru.Kvalifikacioni dio je prošao bez problema a u borbi za 16 je izbacio dvije godine starijeg Palameta Stjepana iz Mostara (8. na rang listi kadeta) dok je za 8 najboljih bio bolji od djecaka iz Goražda.Sutra za medalju igra sa favoriziranim Mihailovič Nikolom iz Banja Luke(3.mjesto na rang listi kadeta).
Trener Mehic je prezadovoljan i samim ulaskom Buraka u 8 najboljih bez obzira na sutrašnji ishod meca jer tek naredne sezone Burak dolazi u ovu kategoriju.
Omanovic Amar je isto tako prosao kvalifikacioni dio bez problema i u borbi za 16 lako savladao Ljubic Antona iz Mostara (7.mjesto na rang listi) ali za borbu među osam je podcjenio mlađeg protivnika i nažalost ispao.Od djevojcica iako su igrale solidno svoj nastup su zavrsile u grupi Burak Adna i Sikira Emina.Ovaj put je konkurencija bila prejaka za njih.
Sutra se vracamo u Focu i iako je protivnik stariji i iskusniji potajno se nadamo ako ne pobjedi onda bar jakom otporu Buraka.

BiH reprezentacija

Reprezentativac BiH ponovo iz VitezaPrvi reprezentativni nastup Burak Asmira je prošao dobro.Zajedno sa kolegom iz Zenice su dobili ekipu iz Mađarske i ekipu iz Rumunije ali na putu ka vrhu ih je savladala bolja ekipa iz Francuske.Nas prvak se vratio iz Rumunije pun utisaka.Na poklon nam je donio pobjede sa evropske scene a poraze je ostavio sebi da ih analizira i vise ne ponovi.Igrati protiv ekipa iz Francuske Rumunije, Italije , Španije, Mađarske idr. je privilegija.i iskustvo a sad nam predstoji jos treninga, znoja i drugih odricanja.

Titula u Vitez!!!

Prvak BiH iz Viteza!!!

 


Danas je 8.3.2015. održan 3.Otvoreni turnir BiH za mlađe kadete u Prijedoru.Stk "Vitez" je nastupio sa 8 takmicara.Na turniru je bilo oko 100 djece.Asmir Burak je nakon prvog mjesta u grupi od cetiri takmicara, u borbi za 16 savlado svog klubskog kolegu Abdic Muhameda.U borbi za 8 savladan je i Vukovic Petara u cetvrtfinalu i Kamenjas Hamza iz Ilijaša.U pulufinalnoj borbi Burak je savladao treceg sa rang liste BIH Perisic Sasu iz Foce.Veliki derbi je bio u finalu sa Secibovic Adinom iz Zenice koji je bio i prvi nositelj turnira.U neizvjesnom i kvalitetnom mecu Burak Asmir je savladao Secibovica sa 3:2 i tako donio titulu i pehar u svoj grad.Trener Mehic je zadovoljan i rezultatima ostalih svojih takmicara a posebno sa Burakovim prvim mjestom.Ovaj rezultat je bio i posljednja provjera pred Rumuniju u koju predstavnici BiH a među njima i nas Asmir polaze vecerasTreenr Mehic se povodom ovog vrhunskog rezultata i donosenja titule prvaka u Vitez zahvaljuje svima koji su na bilo koji nacin pomogli ovom rezultatu a zahvaljuje se i onima koji nisu vjerovali u nas i nas rad jer da nije njih ne bi bilo niti inata koji nas je tjerao naprijed.

Drzavno ekipno

2.medalja za stk"Vitez"Vitez

Mladi vitezani donijeli jos dvije medalje!
Danas 1.2.2015. u Tuzli je odigrano Državno ekipno prvenstvo BiH -subkadeti i subkadetkinje.Nase dvije ekipe su zauzele dobro trece mjesto.Muska ekipa u sastavu Kemal Beganovic i Emir Barucija je u napetom polufinalu izgubila od ekipe iz Banja Luke i tako zauzela trece mjesto u državi.Ženska ekipa u sastavu Lamija Mehic i Ajna Zlotrg je za drugo mjesto izgubila 3:2 od ekipe "Spin 2012" iz Sarajeva ali je za trece mjesto savladala ekipu iz Bugojna sa 3:0.Rezerve su bili, za musku ekipu Alen Grizovic a za zensku Amila Grizovic.Trener Mehic je zadovoljan sa ove dvije medalje na ovom drzavnom prvenstvu, mada je od muske ekipe ipak ocekivao korak dalje jer u ovoj kategoriji smo dosada osvajali drugo mjesto.

Bozicni turnir

6.medalja za stk"Vitez"Vitez

Veceras je odigran Bozicni turnir u organizaciji stk"CM"Vitez na koji smo pozvani i na koji smo dosli sa 12 predstavnika.Bila je sjajna atmosfera, djeca su uzivala a vidjeli smo i mnogo dobrih mečeva.U finalu u muškoj konkurenciji su igrali Kemal Beganović i Asmir Burak oba iz stk"Vitez".Ovaj put je bio bolji Burak koji je savladao Beganovica sa 3:1.U ženskoj konkureciji u finalu su se sastale Čosić Dora iz stk"CM" Vitez i Mehić Lamija iz stk "Vitez"vitez.Mehić Lamija je u uzbudljivom meču savladala svoju protivnicu sa 3:1.
Muški:
1.Burak Asmir stk"Vitez
2.Beganović Kemal stk"Vitez"Vitez
3.Abdić Muhamed stk"Vitez"Vitez
3.Petrović Marko stk"CM"Vitez
Žene:
1.Mehić Lamija stk"Vitez"Vitez
2.Čosić Dora stk"CM"Vitez
3.Ajna Zlotrg stk"Vitez"Vitez
3.Emina Sikira stk"Vitez"Vitez

Dobru igru i ulazak među 8 najboljih su pružili i Tarik Brkić, Alen Grizović, Nedim Šehići Edina Zlotrg ali su izgubiči u borbi za medalju od svojih klubskih kolega.Dvije naše najmlađe Kanita Trako i Amila Grizović su takođe dobro odigrale ali pred njima je još mečeva u najmlađoj kategoriji.

Foca

2.Otvoreni turnir BiH mlađi kadetiDanas je 30.11.2014. u Foci odrzan II otvoreni Drzavni turnir za sub kadete i sub kadetkinje. Ispred kluba stk"Vitez"Vitez nastupilo je 6 takmicara.Najvise uspjeha je i ovaj put imao Kemal Beganovic, izgubio je u finalu i tako osvojio 2.mjesto te potvrdio i 2.mjesto na rang listi BiH.Trener Mehic je istakao kako i ostali takmicari su dobro odigrali ali sa manjkom sportske srece.Lamija Mehic je izgubila u cetvrtfinalu sa 3:2 iako je imala 3 mec loptice.U osmini finala je isto sa 3:2 izgubio Emir Barucija.Najmladi ali ne i najslabiji Tarik Brkic je prosao grupu i izgubio u borbi za 16 najboljih.Sa dva poraza i ijednom pobjedom su turnir zavrsili i Ajna Zlotrg i Sehic Nedim.Trener Mehic je i dodao:"mi sportisti uvijek kazemo da je bilo dobro ali da uvijek moze bolje te cemo na tome i raditi ".

Foca

2.Otvoreni turnir BiH
U Foci je odigran 2.Otvoreni turnir BiH u konkurenciji mlađi kadeta.Stk Vitez je predstavilo 8 takmicara.Neki su igrali dobro a nisu imali sportske srece a neki su odigrali i loše ali ce imati sansu drugi put da poprave dojam.Svi smo se lijepo proveli a najvise smo se obradovali jos jednoj medalji.Asmir Burak je jos jednom donio medalju u svoj grad, dosao je do finala u kojem je izgubio od djecaka iz Zenice te potvrdio drugo mjesto u ovoj kategoriji i na samoj rang listi BiH.

Trenutne aktivnosti u klubu
Stk "Vitez" Vitez trenutno broji preko 70 clanova, trenira se u tri termina dnevno po grupama a treninzi su svaki dan osim vikenda koji je predviđen za takmicenja.Trenutno je sezona u punom jeku i takmicimo se na raznim frontovima.Branimo mjesta u vrhu od prošle sezone.Kemal B. je startovao sezonu na drugom mjestu u subkadetima, Lamija M. je startovala sa prvog mjesta u subkadetkinjama, Asmir B. sa drugog mjesta u mlađim kadetima, Emir B. sa cetvrtog mjesta u subkadetima, Jasmin O. sa šestog mjesta u juniorima itd.Uporedo sa pojedinacnim takmicenjima imamo i tri ekipe u tri lige.Ženska ekipa je trenutno na trecem mjestu u Prvoj ligi BiH, prva ekipa je na šestom mjestu u Prvoj ligi BiH muški a druga muška ekipa je na osmom mjestu u Trecoj ligi BiH.

Memorijalni turnir

KemXIX Memorijalni stonoteniski turnir
„Elvis Alagić-Enko“al Beganovic 2.mjesto


STK „Kreka“ Tuzla je organizovao XIX Memorijalni turnir „Elvis Alagić-Enko“posvećen vrhunskom sportisti Tuzle Elvisu Alagiću.
Memorijal se igrao u sali stonoteniskog doma“Kreka-Edelex“ u tri kategorije : veterani, juniori, mlađi kadetiBilo je preko 60 ucesnika a organizacija je bila na vrhunskom nivou..Stk"Vitez" je nastupio sa 8 igraca.Osvojili smo cetiri medalje i jedan pehar.
Mlađi kadeti:
1.Asmir Burak - STK VITEZ VITEZ
2.Radic jasmin- STK NOVI GRAD SARAJEVO
3.Beganovic Kemal -STK VITEZ VITEZ
3.Bosankic Besim - STK KREKA TUZLA

Juniori:
1.Hanic Mirza - STK KREKA TUZLA
2.Muharemagic Adis - STK KREKA TUZLA
3.Skopljak Adis - STK VITEZ VITEZ
3.Kahrimanovic Edin


Subkadeti 2014/2015.
Kemal Beganovic 2.mjesto
 


Danas je u Ilijasu odigran I Otvoreni turnir BiH za subkadete.Stk Vitez je nastipio sa 8 igraca i igracica(Amila Grizovic, Tarik Brkic, Nedim Sehic, Alen Grizovic, Emir Barucija, Lamija Mehic, Ajna Zlotrg i Kemal Beganovic.Grupnu fazu su prosli Alen, Emir, Lamija i Kemal.Dobrom igrom iznenadio je Alen koji je nakon grupe dobio jos jedan mec za 16 najboljih.Lamija iako prva na rang listi vec drugi put zaredom pravi kiks u cetvrtfinalu i gubi medalju, nadamo se njenoj boljoj formi iduci turnir.Kemal nastavlja sa dobrom igrom i lako stize do finala gdje nazalost gubi i osvaja 2.mjesto.

3.mjesto u dublu
Državno prvenstvo BiH mlađi kadeti


Danas je u Foči održano Državno prvenstvo BiH za mlađe kadete.Stk "Vitez" je nastupio sa 4 takmičara 3 mlađa kadeta i 1 subkadet.Najmlađa Lamija Mehić iako nije njena kategorija pokazala je dobru igru ali nedovoljnu za ulazak među 8.Međutim ostalo troje Omanović Amar, Asmir Burak i Emina Sikra su ušli među 8 i u četvrtfinalu su zaustavljeni u borbi za medalju.Nakon pojedinačne borbe odigranu su i dublovi Lamija i Emina su u borbi ua polufinale u uzbudljivom meču na 2:2 vodile sa 5:2 iskusniju i stariju ekipu ali uz manjak sreće i iskustva na kraju gube sa 11:9.Međutim Asmir i Amar dobijaju glat sve do polufinala i na kraju gube od prvaka zauzevši dobro treče mjesto.Ovo je zadnji turnir ove sezone i naša dva momka završavaju među 6 najboljih u državi a nakon izbacivanja starijeih za iduču sezonu Asmir Burak ostaje na 3.mjestu i odatle starta slijedeču sezonu.Trener Mehić je zadovoljan igrom svojih cura i momaka::"Mada smo bili kandidati za 4 medalje izvukli smo samo jednu ali je bilo borbe i več imamo taktiku za trening da popravimo to iduči put".

III OTVORENI TURNIR
Omanović Amar među četiri u BiH
 


Omanović Amar među četiri u BiH u kategoriji mlađih kadeta!!!

U Sarajevu je danas održan III Otvoreni turnir za mlađe kadete,
Stk "Vitez" je nastupio sa 8 takmičara.Djevojčice sa 2 poraza i 1 pobjedom nisu izborile plasman u završni dio takmičenja dok su muški odigrali malo bolje.Asmir Burak kao i prošli put u borbi za 8 najbolji je naletio na svog klubskog kolegu Omanovića koji je za razliku od prošli put savladao Buraka sa 3:1 i stigao do polufinala u kojem je izgubio 3:1 od Mujičića, tako da je poredak kod muških kojih je bilo preko 60 slijedeći:
1.Mihailović Nikola
2.Mujčić Emir
3.Jašarević Kenan
4.Omanović Amar.


Izbor sportiste 2013.
Ćetiri priznanja za stk"Vitez"


Proglašeni najbolji sportaši Općine Vitez za 2013 . godinu u motelu "Bor" u Vitezu 29.4.2014.

Ćetiri priznanja za stk"Vitez"
-Najbolja sportašica u kadetskoj konkurenciji Lamija Mehić
-Najuspješnija sportašica u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem Alma Ramić
.Najbolja kadetska ekipa Lamija Mehić i Emina Sikira
.posebna priznanja za izniman doprinos razvitku i unapređenju sporta u općini Vitez, Muamer Mehić

Preminuo veliki trener Fikret Fazlić
Fikret Fazlić
1939.-2014.


Legendarni trener Stonoteniskog kluba Perućica i jedan od osnivača kluba, Fikret Fikro Fazlić preminuo je jučer u Ilijašu.
Fazlić je rođen u Zvorniku 19. juna 1939. godine, ali je najveći dio svoga života proveo u Foči. Bio je prvi trener u tek osnovanom STK Perućica 1973. godine. Pod njegovim vodjstvom Perućica je iznjedrila sjajne igračice, koje su osvajale šampionske titule BiH i Jugoslavije, a odlične rezultate bilježile su i na medjunarodnoj sceni. Nakon Perućice, Fazlić je kao trener radio u tuzlanskoj Kreki, a zatim u Puli, sarajevskom Željezničaru i u Ilijašu, gdje je proveo poslednje trenerske dane.
Dobitnik je više priznanja za ogroman doprinos u razvoju sporta. (Pored ostalih, priznanje Stonoteniskog saveza Jugoslavije, zatim priznanje za najboljeg trenera BiH 1979. godine i 25. majska nagrada za izuzetne sportske uspjehe, te priznanje STK Perućica za životno djelo.) http://www.foca-24.info
Fikro je živio u vremenu u kojem je otpor pojedinca bio nužnost. Svojim je primjerom pokazao kako se vodi borba za klub. Stoni tenis u Bosni i Hercegovini, a i sire izgubio je velikog trenera i covjeka.
Članovi stk"Vitez" izražavaju iskrenu sućut i zahvalnost njegovoj porodici.

Subkadeti BiH
III Otvoreni turnir


Dana 9.3. 2014. je u Iljiašu odigran III Otvoreni turnir za subkadete.Vitez je nastupio sa 11 takmičara, 8 dječaka i 3 djevojčice.Svi su odigrali dobro i niko nije bio bez pobjede.Po jednu pobjedu i po dva poraza su imali Denijal Suljevic, Alen Grizović, Adna Sikira,Pašanović Bakir i Zlotrg Ajna.Korak dalje i prolaz iz grupe su obezbijedili Muhamed Abdić i Edina Zlotrg.Baručija Emir je dobrom igrom ušao u 16 i u borbi za 8 ispao od trenutnog prvaka.Lamija Mehić je poslije povrede koja ju je pratila mjesec dana prije ovog turnira, kiksala u četvrtfinalu protiv djevojčice koju je lako pobjedila u grupi isti taj dan.Najbolji rezultat je postigao Kemal Beganović koji je osvojio 3.mjesto.Dvoje naše djece koje je trebalo danas nastupiti su nažalost bolesni, Tarik i Amila, te im trener i klubska raja žele brz oporavak

Državno BiH
Drugi dubl u državi


2.dan
Još jedan uspjeh stk"Vitez", 2.mjesto u dublu na Državnom prvenstvu BiH.Uz trenera Mehića su dubl Rizvanović/Šehić došli do finala u kojem su izgubili od dubla iz Zenice Konjić/Dizdarević.Šehić je u četvrtfinalu izgubio od Admira Duranspahića koji živi i radi u Francuskoj i koji je ujedno osvojio ovo državno prvenstvo BiH.Slijedeći ispit za Šehića je Top 12 najboljih igrača BiH.

1. dan
Državnog prvenstva BiH za seniore i seniorke.Stk "Vitez" je nastupio sa 7 učesnika: Adnan Šehić, Admir Rizvanović, Muamer Mehić, Adis Skopljak, Jasmin Omanović, Almir Jusić i Elma Trako.Najuspješniji su bili Adnan Šehić koji je ušao među 8 najboljih te sutra igra sa Admirom Duranspahičem za najbolja 4. Rizvanović je ispao za među osam.Dubl Šehić i Rizvanović sutra igra polufinale i već su obezbijedili medelje a sutra očekujemo i pehar u dublu i dobar meć Duranspahić:Šehić.

Izbor sportiste
Najbolja kadetska ekipa u kantonu.

28.2.2013 u Jajcu je održana manifestacija „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2013. godinu„.Stk "Vitez" je predstavljalo 6 učesnika koji su bili nominovani, za najbolju kadetkinji Lamija Mehić, najboljeg kadeta Asmir Burak, najboljeg trenera Muamer Mehić, najbolju kadetsku ekipu Kemal Beganović i Asmir Burak i priznanje za postignute rezultate Alma Ramić.Nakon zasjedanja žirija pobjedili smo u dvije kategorije.Najbolja kadetska ekipa u našem kantonu je ekipa stk"Vitez" koju su predstavljali Asmir Burak i Kemal Beganović.Priznanje za postignuti rezultat u 2013.godini je dobila Alma Ramić.

Premijer liga BiH
Pobjeda protiv ekipe iz Tuzle!!!
STK "VITEZ"VITEZ

Danas je u 16.00 u sali u Starom Vitezu odigrano još jedno kolo Premijer lige BiH.Ovaj put smo igrali protiv ekipe "Kreka" iz Tuzle koju smo u dobrom i zanimljivom meču savladali sa 4:1.Ljubitelji stonog tenisa mogli su uživati u u atraktivnim poenima koje su pružale obe ekipe.Na kraju bolji su i pobjedili.Ekipa Viteza je bila u sastavu Šehić Adnan, Haskić Senadin, Mario Brkan i Mehić Muamer.Rez. po mecevima:
Šehić Adnan : Ivanek Vladimir 3:1
Haskić Senadin : Gutić Edin 2:3
Mehić Muamer : Smajić Nedim 3:0
Dubl:
Mehić/Šehić : Ivanek/Gutić 3:0

Šehić Adnan : Gutić Edin 3:0
Zahvaljujemo se i navijačima koji su nas podržali.
Iako je Vitezu oduzeto 8 bodova odnosno 4 pobjede(Alađa, STAD,Kreka i CM) naši momci se i dalje grčevito bore za opstanak i nakon ove pobjede smo se dobro bili odmakli dvjema ekipama, međutim Kreka dobija ekipu CM-a i vrača se u borbu za opstanak.Do kraja sezone se može svašta desiti što ovu sezonu čini najzanimljivijom do sad.Iz ekipe Viteza poručuju : "Trenutno smo na 8.mjestu i nismo još u zoni za ispadanje, borit čemo se do zadnjeg atoma snage."
Kako saznajemo došlo je do prelaska jedne igračice iz kluba u drugi klub i to u sred sezone, što je protiv pravila STSBiH.To su ona ista pravila zbog kojih naš igrač nije mogao da igra za naš klub pri povratku iz Belgije, a mi smo to uradili prije početka sezone, dok "neki" to mogu raditi usred sezone i proči nekažnjeno.Nadamo se da če u idučoj sezoni STSBiH biti malo ozbiljniji.

Subkadeti
2.SUBKADETSKA EKIPA U BiH


Danas je u Mostaru održano Državno subkadetsko ekipno prvenstvo BiH.Naša ekipa u sastavu Kemal Beganović i Muhamed Abdić, osvojila je 2.mjesto.U finalu smo izgubili od ekipe Mostara sa 3:1 i time potvrdili prošlogodišnji uspjeh samo u izmjenjenom sastavu.Izmjenjeni sastav ženske ekipe nije uspio potvrditi prošlogodišnje 3.mjesto ali ova mlada ekipa ce nastupiti i iduce godine.Pored medalje za drugo mjesto Kemal se okitio i zlatnom medaljom za borbenost koju je pokazao tokom turnira.Trener Mehić je zadovoljan uspjehom dječaka a peharu se nada na iducem ekipnom prvenstvu.

Prosle godine ekipa koja je bila 2. bila je u sastavu Asmir Burak i Kemal Beganović, međutim Burak je presao u kategoriju mlađih kadeta a njegovo mjesto je zamijenio Abdic Muhamed.Isto tako ženska ekipa u sastavu Lamija Mehic i Sikira Emina prosle godine je osvojila 3.mjesto dok ove godine Lamija Mehic i Sikira Adnakoja je zamjenila svoju sestru Eminu, ne uspjeva se izboriti za medalju.Imali su skor 2 poraza i jedna pobjeda.

M.Kadeti
Ponovo medalja u Vitez


Danas je u Tuzli održan 2.Državni otvoreni turnir BiH.Stk "Vitez" je predstavljalo 4 takmičara.Pored vrhunskih subkadeta pokazali smo i vrhunski stoni tenis i u kategoriji mlađi kadeti.Emina Sikira je u četvrtfinalu izgubila dok je kod muških bio klubski obračun.Kemal Beganović se sastao sa klubskim kolegom Asmirom Burakom u igri za 16 najboljih gdje je za dlaku bio bolji Burak.U borbi za 8 najboljih Asmira je čekao takođe klubski kolega Omanović Amar.Nakon rovovske bitke Burak je prošao dalje i pobjedivši dječaka iz Banja Luke u četvrtfinalu došao do polufinalnog meča u kojem je izgubio.Asmir Burak nakon subkadetskih trofeja osvojio je i prvu medalju u mlađim kadetima.Trener Mehić je zadovoljan igrom svih ćetvero igrača pogotovo igrom Buraka, napomenuo je vidno umorni trener da je teško napraviti igrača pored svih poteškoća koje imamo u ovom teškom vremenu.

Premijer liga BiH
8. i 9.kolo
STK "VITEZ"VITEZ

14. i 15.12. odigrano je 8. i 9. kolo Premijer lige BiH.U subotu je stk "Vitez" u dramaticnom mecu izgubio od ekipe Cazina sa 4:3.Iako smo poveli sa 2:0 u dublu smo uz manjak srece propustili dobru sansu za pobjedu sto su nasi protivnici iskoristili.
Mehić :Čizmić 3:2
Šehić : Marinić 3:0
Haskić : Hadžić 2:3
Šehić/Mehić : Marinić/Hadžić 2:3
Šehić : Čizmić 3:0
Haskić : Marinić 2:3
Mehić : Hadžić 0:3
Drugi dan smo igrali protiv ekipe iz Banja Luke koju smo pobjedili sa rezultatom 4:1 i osvojili dodatna 2 boda vrlo važna u utrci za opstanak nakon sto smo osteceni od STSBiH.Prvi dio sezone je okoncan u ovom dijelu je prva Alađa iz Sarajeva koju smo također pobjedili ali su nam i tu pobjedu uzeli.Nadamo se uz dobru borbu da cemo opstati ove sezone a iduce ici na titulu prvaka BiH.Ekipa Viteza je u sastavu Sehić Adnan, Mario Brkan, Haskic Senedin i Mehic Muamer.

PL BiH 7.KOLO
7.kolo Premijer lige BiH

Premijer liga BiH

Danas je ekipa stk"Vitez" gostovala kod ekipe iz Vogošče.Da napomenemo STSBiH nam je uzeo pet pobjeda zbog igranja Rizvanovica i sad smo krenuli od nule.Međutim zbili smo redove i krenuli po bodove.Danas smo u uzbudljivom mecu savladali ekipu iz Vogošče.Rezultat je bio 4:1 za Stonoteniski klub "Vitez" Vitez 1961.
Zaboravili su naši "prijatelji" da Stari Vitez na svakom čošku ima po jednog igrača.
Mehić : Miličević 0:3
Haskić : Šeta 3:2
Šehić : Borić 3:0

Mehić/Šehić : Miličević/Šeta 3:2
Šehić : ,Miličević 3:1
U zadnjem meču se pokazao sav raskoš BiH stonog tenisa a Šehić je još jednom potvrdio da je trenutno najbolji stonoteniser u BiH.Ovom prilikom pozdravljamo i navijače iz Kreševa koji su nas bodrili kao i najglasnijeg navijača Brkana Stipu.Ekipa je bila u sastavu Šehić Adnan, Mehić Muamer, Haskić Senedin i Brkan Mario.

Subkadeti
2.OTVORENI TURNIR BiH
SUBKADETI
Danas 1.12.2013. odigran je 2.OTVOTRENI TURNIR BiH za subkadete i subkadetkinje.Turnir su organizovala dva viteška kluba stk"CM" i stk"VITEZ" u Gradskoj sportskoj dvorani.Učestvovalo je oko stotinu djece do 10 godina.Stk "Vitez" je nastupio sa 14. učesnika:Beganović Kemal, Abdić Muhamed, Emir Baručija, Pašanović Bakir, Šehić Nedim, Brkić Tarik, Grizović Alen, Čićak Muhamed, Mehić Lamija, Sikira Adna, Grizović Amila, Zlotrg Ajna, Zlotrg Edina i Zlotrg Kanita.Djeca su igrala vrlo dobro i tako su i prošla.U borbi za 8 su ispali Abdić i Baručija.Neki su uspjeli dobiti i prvi mec na svom prvom turniru.Bilo je i suza i smjeha a najbolji rezultat su ponovo napravili Beganović Kemal 2.mjesto a u finalu je izgubio od Šimunović Marka.Mehić Lamija je osvojila 2.mjesto u finalu je izgubila od Mešetović Harise.
Subkadeti:
1.Šimunović Marko-stk"Mostar"
2.Beganović Kemal-stk"Vitez"
3.i.4. Kamenjaš Hamza-stk"Hašim Spahić" i Hadžbić Edin-stk"Sana"
Subkadetkinje:
1.Mešetović Harisa-stk"Hašim Spahić"
2.Mehić Lamija-stk"Vitez"
3.i 4.Cvijić Lana-stk"Borac i Kurtić Dalila-stk"Kreka"


PL BiH
Stk"vITEZ" nezauzstavljiv, nove dvije pobjede !!!

Premijer liga BiH

Stk"vITEZ" nezauzstavljiv, nove dvije pobjede !!! Danas je odigrano 4. i 5. kolo Premijer lige BiH. U punoj dvorani smo savladali ekipu "STAD" Sarajevo, sa rezultatom 4:2. Ista sudbina je zadesila dosad neporazenu ekipu "ALADŽA" Sarajevo sa istim rezultatom 4:2. Trenutno smo najbolja ekipa i nižemo pobjede za stonoteniskim stolom ali nas naši protivnici u ligi, naši "prijatelji", pokušavaju pobjediti u kancelarijama za kancalarijskim stolom - uz kahvu i sokić a bogami možda se nađe i nešto žešće. Danas smo pokazali da možemo kvalitetom biti na samom vrhu i to bez kupovnih igrača, samo domaće.
VITEZ : STAD 4:2
VITEZ : ALADŽA 4:2
Ako nekome nešto nije jasno, neka dođe u Vitez! Mi igramo stoni tenis preko 50, godina a nemamo kancelariju.


Premijer liga BiH
Gradski derbi
STK "VITEZ"VITEZ

Danas je u Vitezu u okviru Premijer lige BiH u stonom tenisu odigran gradski derbi između STK ”Vitez”Vitez i STK ”CM” Vitez.Ponovo je u gradskom derbiju ekipa stk"Vitez" nadigrala ekipu stk"CM" sa 4:1.Vitez je pobjedio iako u ekipi nije bio povrijeđeni kapiten Muamer Mehić i trenutno odsutni Mario Brkan njihovo mjesto je zamjenio mladi Omanović Jasmin.Šehić i Rizvanović u ovom meču nisu izgubili niti jedan set i u potpunosti su nadigrali svoje protivnike.Meču je prisustvovalo oko 50 ljubitelja stonog tenisa
Rezultati po mečevima :
Rizvanović A. 3-0 Bekavac A.
Omanović J. 0-3 Ibrahimović D.
Šehić A. 3-0 Livančić H.

Šehić/Rizvanović 3-0 Ibrahimović/Bekavac

Rizvanović 3-0 Ibrahimović .

PL BiH 2.KOLO
2.kolo Premijer lige BiH

Premijer liga BiH

U 2.kolu PL BiH u Tuzli su se sastale ekipe Stk "Kreka" Tuzla i Stk"Vitez" Vitez.Vitežani su pobjedili sa 4:3 u teškom meću gdje je kapiten ekipe Muamer Mehić iako povrijeđen uspio nekako nadljudskim naporima odnijeti važnu pobjedu i 2 boda iz Tuzle.Ekipa je bila u sastavu Adnan Šehić, Muamer Mehić, Admir Rizvanović i Jasmin Omanović.Ivanek : Šehić 3;0
Hanić: Rizvanović 0:3
Gutić :Mehić 3:0
Ivanek/Gutić: Šehić/Rizvanović 1:3

Gutić : Šehić 0:3
Ivanek: Ruzvanović 3:2
Hanić: Mehić 2:3

Kreka: Vitez 3:4

2.i 3.mjesto
Novi uspjesi nasih najmlađih
U Brckom je odrzan Prvi otvoreni turnir BiH za subkadete i subkadetkinje.Stk Vitez je predstavilo sestero djece.Kemal Beganovic je zauzeo 2.mjesto izgubivši
u finalu od Simunovic Marka iz Mostara.
Mehić Lamija je zauzela 3.mjesto izgubivši u polufinalu od starije Cviljic Lane iz Banjaluke a u borbi za trece mjesto je dobila stonoteniserku iz Tuzle.Emir Barucija i Muhamed Abdic su uz manjak sportske srece izgubili u borbi za medju osam najboljih kao
i Sikira Adna i Brkic Tarik.Trener Mehić je zadovoljan rezultatima mada se kako kaze
nadao medaljama Abdica i Barucije.Do slijedeceg turnira ce se intenzivirati rad na segmentima
koji su falili da ovaj turnir zavrse jos uspjesnije.


Subkadeti
Državno prvenstvo BiH
Asmir Bzrak
Muamer Mehic
Na ovom državnom prvenstvu stk "Vitez" je nastupio
sa 6 takmičara. Svi Vitežani su dobro odigrali ovaj turnir, zadnji u sezoni 2012/2013.
Nas najmlađi takmičar Tarik Brkić nije uspio izaći iz grupe ali njegovo vrijeme tek dolazi jer je bio među pet najmlađih na turniru.
Abdić Muhamed je grupu završio na prvom mjestu te je nakon toga izborio mjesto među 16 najboljih
(8-16 mjesta). Isto je uradio i Kemal Beganović koji je bio prvi u grupi te u dobrom meču odnio pobjedu nad starijim protivnikom i ušao među 16
(8-16mjesta). Također je i Emina Sikira ušla medu 16 najboljih(8-16mjesta).
Lamija Mehić je na ovom turniru potvrdila peto mjesto na rang listi i u borbi za medalju izgubila od starije protivnice.
Najbolji uspjeh je napravio Burak Asmir koji
je osvojio 3.mjesto. Trener Mehić se nadao zlatu ali mu je, kako kaže, ovaj put izmaklo zbog nedostatka sportske sreće. Ipak je zadovoljan sa Burak Asmirom koji je na dva zadnja dežavna prvenstva pokazao da zauzima sami vrh. Baručija Emir zbog bolesti nije mogao nastupiti na takmičenju i ovom prilikom mu želimo brz oporavak.


Novi bodovi
Pobjednički niz se nastavlja
Peta pobjeda zaredom
Premijer liga BiH

Danas 29.03.2013. se odigrao zaostali meč sa ekipom stk"STENS 73" Cazin.Naša ekipa je zabilježila i petu pobjedu zaredom što nas je učvrstilo na petoj poziciji.Za ekipu su nastupili: Šehić Adnan, Mehić Muamer, Mario Brkan i Haskić Senadin.
Šehič : Šarić 3:0
Brkan : Čizmić 3:2
Mehić : Hađić 1:3
Šehić/Brkan : Hađić/Čizmić 1:3
Šehić : Čizmić 3:0
Mehić : Šarić 3: 0
Krajnji rezultat je bio 4:2 za ekipu iz Viteza.Meč je posmatralo oko 40 ljubitelja ping ponga.


Premijer liga BiH
Ovako se igra ping pong u Vitezu
STK "VITEZ"VITEZ

Dvije nove pobjede naših Premijerligaša
14. i 15. kolo vrlo uspješno za ekipu stk"Vitez" iz Viteza.
Za ekipu Viteza nstupili: Adnan Šehić, Muamer Mehić,
Haskić Senadin, Omanović Jasmin a zbog opravdanih
razloga izostao je Brkan Mario.U prvom meču sastali smo
se sa ekipom stk"Bosna" Sarajevo gdje je briljirao kapiten ekipe Muamer Mehić koji je u ovom meču odnio dvije pobjede kao i dubl sa Šehičem.
Pašić Vanja : Šehić Adnan 0:3
Korjenić Amar : Mehić Muamer 1:3
Rizvanović Tarik : Haskić Senadin 3:0
Pašić/Rizvanović : Šehić/Mehić 0:3
Pašić Vanja : Mehić Muamer 2:3
Krajnji rezultat
stk"Bosna" : stk"Vitez" 1:4
Drugi meć smo igrali protiv prošlogodišnjeg prvaka ekipe Vogošče.Dobro postavljena i motivirana ekipa i ovdje je odnijela pobjedu.Šehić bez izgubljenog seta protiv Miličevića i Jankovića.
Miličević Srđan : Šehić Adnan 0:3
Šeta Ikbal : Mehić Muamer 0:3
Janković Lazar : Omanović Jasmin 3:0

Miličević/Janković : Šehić/Mehić 3:2
Miličević Srđan : Mehić Muamer 3:0
Šeta Ikbal : Haskić Senadin 0:3
stk"Vogošča" : stk "Vitez" 3:4
Sa ove dvije pobjede zasjeli smo na 5.mjesto
i odvojili se od donjeg dijela tabele.Opet je naša
ekipa odradila jednu vrlo dobru sezonu i dokazala
da nam je mjesto među pet najboljih ekipa u BiH.

Seniori
9.KUP BiH
DRAGUTIN SURBEK
Danas 17.marta 2013. u Vitezu u sportskoj dvorani održan je 9.Kup BiH u organizaciji stk"Vitez"i stk"CM".Ovaj sportski događaj je protekao u najboljem redu.Kup je otvorio načelnik općine Vitez g.Advan Akeljić.Turnir je obilježio svojim dolaskom i legenda stonog tenisa Dragutin Šurbek koji je ujedno i podjelio medalje i pehare najboljima.Turnir je obilovao dobrim mečevima a na kraju je pobjedila ekipa stk"Mostar" koja je u finalu
bila bolja od ekipe Alađe.Stk "Vitez" je savladao Ilijaš da bi u četvrtfinalu izgubio od ekipe Alađe.Kod žena je najbolja bila ekipa SPIN 2012 iz Sarajeva
koja je u finalu dobila ekipu Prijedora.Ženska ekipa iz stk"Vitez" je savladala ekipu iz Hađića i ušla među četiri najbolje ekiipe da bi onda izgubila od bolje ekipe iz Prijedora.


Subkadeti
Državno ekipno prvenstvo BiHDanas je 10.03.2013.u Mostaru završeno Ekipno državno prvenstvo BiH za subkadete i subkadetkinje.Organizacija u Mostaru je kao i
uvijek bila besprijekorna.Uz dosta dobrih mečeva sve se završilo bez problema i na vrijeme.Naš klub je učestvovao sa dvije ekipe i to
ženska ekipa u sastavu Lamija Mehić i Sikira Emina i muška ekipa Asmir Burak i Beganović Kemal.
Kod djevojčica poredak je bio slijedeći:

1.HAŠIM SPAHIĆ-ILIJAŠ
2.MOSTAR-MOSTAR
3.VITEZ-VITEZ
Kod dječaka:
1.SANA-KLJUČ
2.VITEZ-VITEZ
3.MOSTAR-MOSTAR
4.ILIJAŠ-ILIJAŠ
Naši dječaci Kemal i Asmir dobro su se borili
ali su uz manjak sreće izgubili u finalu od dječaka iz Ključa

Novi bodovi
Premijer liga BiH Gradski derbiDanas 7.03.2013. odigrano je međukolo Premijer lige BiH, u gradskom derbiju su se sastale ekipe stk"Vitez"Vitez i stk"CM"Vitez.Gosti odnosno ekipa stk"Vitez" Vitez
u zanimljivom meču je odnijela pobjedu sa rezultatom 4:2.

Bekavac Andrej : Šehić Adnan 0:3
Livančić Hrvoje : Mehić Muamer 3:1
Haskić Senedin : Ibrahimović Damir 3:2

Bekavac/Ibrahimovic : Šehić/Mehić 3:0

Bekavac Andrej : Mehić Muamer 2:3
Ibrahimovic Damir: Šehić Adnan 0:3

Pobjednička ekipa stk"Vitez" je bila u sastavu : Šehić Adnan, Mehić Muamer, Haskić Senadin
i Brkan Mario.Stk"Vitez" se zahvaljuje i mnogobrojnim navijačima koji su došli podržati svoj tim.

Državno prvenstvo BiH2.i 3.marta održano je državno prvenstvo BiH za seniore i seniorke.Ovo prvenstvo se igralo po nekim malo drugačijim pravilima, bilo je prije svega otvorenog karaktera, nije bilo kvalifikacija, sve je utrpano u dva dana zaredom koliko je takmičenje trajalo.Vrlo važno je napomenuti da je organizacija bila vrlo čudna skoro pa neprihvatljiva sa obzirom da je ovo glavno takmičenje u toku jedne sezone.Ako zanemarimo probleme koje su igrači imali da bi se presvukli na tribinama susjedne dvorane, možemo reći da je ipak sve završeno, kako tako i da su ljubitelji stonog tenisa ipak mogli uživati u dobrom ping pongu.Kako je i očekivano najbolju formu je pokazao Admir Duranspahič koji naravno ne trenira u BiH jer bi u protivnom i njegova forma bila dosta slična formi naših igrača.Međutim u finalu mu je Miličević pružio dosta solidan otpor, dok je u polufinalu dobio našeg Šehića koji je ipak, sa obzirom na prošlogodišnju titulu i osvojenim prvim mjestom na nedavnom Top 12, loše ušao u meč i pokazao da je samo čovjek koji ponekad može i kiksati (iako je i treče mjesto odlično).Kod djevojaka bez nekih iznenađenja Emina H. potvrdila da je trenutno u BiH No.1, Dragana K. je osvojila 2.mjesto dok su 3.mjesto ravnopravno na dva dijela podjelile Ivona B. i Ajla K.

SUBKADETI
Asmir Burak 2. mjesto


U Vitezu je održan III Otvoreni turnir za subkadete odnosno subkadetkinje.U dobroj organizaciji dva viteška stonoteniska kluba sve je proteklo u najboljem redu.
Stonoteniski klub "Vitez" Vitez je nastupio sa 15 takmičara.Ukupan broj takmičara je bio 60 dječaka i 30 djevojčica.Nešto slabija igra naših djevojčica ali zadovoljavajuča.Lamija Mehić, Sikira Adna i Grizovic Amila su osvojile od 8 do 12 mjesta dok je Sikira Emina od 4 do 8.U muškoj konkurenciji je bilo dobrih mećeva tako su Abdic i Beganovic ušli među 16 najboljih dok je Asmir Burak osvojio 2.mjesto izgubivši u
finalu od Adina Šečibovića Iz Zenice.U toploj dvorani u Vitezu je bilo dosta posjetilaca i navijača što dokazuje da su Vitežani uvijek bili i ostali ljubitelji stonog tenisa.
1.mjesto Šečibović Adin stk "Mladost" Zenica
2.mjesto Burak Asmir stk "Vitez" Vitez.
3.mjesto Šimunović Marko stk "Mostar" Mostar
Djevojčice
1.mjesto Mešetović Harisa stk "Hašim Spahić" Ilijaš
2.mjesto Mališ Marija stk "Peručica" Foča
3.mjesto Spahić Amila stk "Hašim Spahić" Ilijaš.
Znači sad imamo takmičare u samom vrhu BiH stonog tenisa.Asmir Burak je među tri trenutno subkadeta po rang listi kao i Lamija Mehić(5.) i Sikira Emina(6.).Slijedečih godina očekujemo sve naše među najboljima.

Novi bodovi
Premijer liga BiHU 11.kolu naša ekipa je gostovala u Tuzli kod ekipe Kreke koja se kao i naša ekipa nalazi u opasnoj zoni za ispadanje.Iako pod velikim pritiskom uspjeli smo izboriti pobjedu od 4:2.

 

Sehic Adnan : Ivanek Vladimir 3:2
Haskić Senedin : Gutič Edin 0:3
Mehic Muamer : Salih Alić 3:1

DUBL:
Sehic/Mehic : Ivanek/Gutić 3:2

Mehic Muamer :Ivanek Vladimir 1:3
Sehic Adnan : Gutič Edin 3:0Novi bodovi
Premijer liga BiH15.12.2012. je nasa ekipa gostovala u Cazinu.U teskom i neizvjesnom mecu stk "Vitez" je slavio sa rezultatom 4:3, te tako osvojio nova dva boda vrlo bitna za ovogodisnju borbu za opstanak.Ekipa Cazina se ove godine pojacala sa dva dobra igraca ali im ni to nije pomoglo protiv nasih momaka.

Sehic Adnan : Dzaferovic Aldin 3:0
Brkan Mario : Cizmic Dino 2:3
Mehic Muamer : Hadzic Edin 1:3
DUBL:
Sehic/Mehic : Hadzic/Dzaferovic 3:2

Sehic Adnan : Cizmic Dino 3:0
Brkan Mario : Hadzic Edin 0:3
Mehic Muamer : Dzaferovic Aldin 3:0


3.KOLO
3.kolo Premijer lige BiH


Danas 8.12.2012. u sali Vatrogasnog doma u Starom Vitezu odigrano je 3.kolo Premijer lige BiH.Sastale su se ekipe, domacin ekipa stk"Vitez" Vitez i stk" Kreka" Tuzla.Za Vitez su nastupili Sehic Adnan, Mehic Muamer, Mario Brkan i Omanovic Jasmin.Domacin je slavio sa 4:2.
Sehic : Alic 3:0
Brkan : Ivanek 0:3
Mehic : Gutic 0:3
Sehic/Mehic : Ivanek/Gutic 3:1
Sehic : Ivanek 3:2
Mehic : Alic 3:0
Ovo su nakon tri odigrana kola (1 kolo smo bili slobodni)
prvi ali se nadamo i ne zadnji bodovi nase ekipe.Bez pojacanja ove godine su nam ambicije ostanak u Premijer ligi.Ovom prilikom se zahvaljujemo i nasim vjernim navijacima i simpatizerima stonog tenisa i nase ekipe.

TOP 8
Titula ponovo u Vitez


1.12.2012. u Tuzli je odigran Top 8 BiH seniora i seniorki.Na turniru je ucestvovalo 16 seniora i 16 seniorki podijeljeno u dvije jakosne grupe A i B.Turnir je obilovao dobrim mecevima, prikazan je vrhunski stoni tenis.Igraci su morali biti maksimalno spremni za ovaj cjelodnevni napor.Adnan Sehic je potvrdio sampionsku titulu i nanio je poraze svojim protivnicima.Drugo mjesto je zauzeo Srdzan Milicevic a trece Konjic Edin.Slicno se desilo i u zenskoj konkurenciji gdje se Emina Hadziahmetovic okitila zlatom.Nase dvije vitezanke su igrale u B grupi.Trako Amila je osvojila 5.mjesto, a Alema Haskic 6.mjesto.


3.MEMORIJALNI TURNIR ENVER JASAREVIC-PELE
U subotu 17.11.2012. godine u Vitezu se odrzao 3.Memorijalni turnir"Enver Jasarevic -Pele".Najbolji igraci u BiH su odmjerili snage.Odigrani su dobri mecevi a mnogobrojni gosti su mogli uzivati u odlicnoj prezentaciji ovog sporta.Takmicenje je otvorio novi nacelnik naseg grada, Advan Akeljic.Uz prigodnu zakusku i druzenje doslo se do finala i borbe za trece mjesto.Finale je bilo kao i prosla dva memorijala, izmedju dva najbolja igraca BiH, Sehic Adnan i Srdjan Milicevic.Dvije godine je titulu ovog memorijala nosio Sehic Adnan dok je ove godine za nijansu bolji bio Milicevic koji je sa 3:2 u dobrom i neizvjesnom mecu odnio pobjedu.Gledaoci i mnogobrojni gosti su uzivali u ovom mecu.Trece mjesto je bio Alicic Armin koji je u borbi za trece mjesto bio bolji od Muftic Amera.Pehare i novcane nagrade je dodijelio nacelnik opcine Vitez kao i predsjednik kluba Sead Sehic.Generalni sponzor je bio CPU Sarajevo kao i drugi prijatelji ovog sporta i naseg trenera Envera, ovom prilikom se svima zahvaljujemo.

TOP 8 BiH
Kvalifikacije za TOP 8
Kvalifikacije za TOP 8 seniora i seniorki održane su u Sportskoj dvorani u Vitezu u nedelju 14. oktobra u organizaciji stk Vitez i CM Vitez. Četiri prvoplasirana igrača na seniorskoj rang listi BiH imaju obezbijeđen direktan plasman na TOP 8. Njima će se u grupi A TOP-a 8 pridružiti 4 prvoplasirana igrača sa ovog turnira dok će igrači od 5-12 mjesta formirati grup B TOP-a 8..Na TOP 8 pravo nastupa ima nas Adnan Sehic koji je bio i direktno plasiran i slijedeci takmicari.
1. Jašarević Feđa (Aladža - Sarahevo)
2. Nezić Amar (Mladost - Zenica)
3. Dizdarević Mirza (Mladost - Zenica)
4. Divović Almir (Stad - Sarajevo)
5.-8. Pašić Vanja (Bosna - Sarajevo)
5.-8. Bobaš Ivan (Mostar - Mostar)
5.-8. Maksimović Vedran (Borac - Banja Luka)
5.-8. Marković Damjan (Perućica - Foča)
9. Rizvanović Tarik (Bosna - Sarajevo)
10. Čustović Dino (Hašim Spahić - Ilijaš)
Dok kod zena imamo dva predstavnika Amila Trako i Alema Haskic.
1. Kovač Ajla (Spin 2012 - Sarajevo)
2. Milojica Sanja (Prijedor - Prijedor)
3-4. Jojić Dajana (Banja Luka - Banja Luka)
3-4. Baškarad Ivona (Bugojno - Bugojno)
5-8. Haračić Edin (Bugojno - Bugojno)
5-8. Marinić Diana (Kreka - Tuzla)
5-8. Balić Danijela (Prijedor - Prijedor)
5-8. Knezović Ivona (Mostar - Mostar)
9. Trako Amila (Vitez - Vitez)
10. Jojić Tajana (Banja Luka - Banja Luka)
11. Vranjić Maja (Mostar - Mostar)
12. Haskić Alema (Vitez - Vitez)

Najmladji
1.Otvoreni turnir za najmladje


Odigran je 1.Otvoreni turnir za subkadete i subkadetkinje sezona 2012/2013, na turniru u Ilijasu je ucestvovalo oko 100 djece iz cijele BiH.Kao po obicaju stk"Vitez" je imao najvise svojih predstavnika(10).Nasi najmladji kojima je ovo i prvi turnir nisu uspjeli izaci iz grupe: Grizovic Amila, Grizovic Alen, Brkic Tarik i Sikira Adna.Od 16 - 24 mjesta su se izborili : Muhamed Abdic i Emir Barucija.Plasman od 8 - 16 mjesta su izborili Asmir Burak i Kemal Beganovic.Od 6- 12 mjesta plasman je izborila Sikira Emina a najbolji rezultat plasman od 4 - 6 mjesta izborila je Mehic Lamija.Treba napomenuti da smo bili medju najmladjima na turniru i da nase vrijeme tek dolazi .Sa ovim turnirom slobodno mozemo najaviti da ce sve titule u skoro svim kategorijama doci u Vitez gdje i pripadaju.


Jos dvije ekipe iz STK"VITEZ"


Jos dvije stonoteniske ekipe iz stk"Vitez", zenska ekipa u sastavu: Amila Trako, Irma Dizdar, Adna Burak, Alema Haskic, Elma Trako i Ehlimana Abdic.Ova ekipa ce se takmiciti u Prvoj ligi BiH a slijedece godine nadamo se i u Premijer ligi.Druga ekipa pored nasih premijer ligasa je ekipa stk"Vitez 2" za koju nastupaju : Omanovic Jasmin, Haskic Irfan, Jusic Almir, Semin Kasper, Ermedin Kazija i Skopljak Adis, ce se takmiciti u Drugoj ligi BiH dok ce najbolji pojedinac preci u prvu ekipu koja se takmici u samom vrhu odnosno u Premijer ligi BiH.

Veliki uspijeh MehmedovicaMuhamed Mehmedovic iz Viteza koji vec dugo zivi i radi u Belgiji,a potekao iz STONOTENISKOG KLUBA VITEZ, nas je obradovao svojim novim uspjehom.Naime Mehmedovic vec dugi niz godina igra u jednom od najboljih belgijskih klubova i
kotira kao jedan od boljih igraca.Svojim radom i trudom upao je u oko i najvisem vrhu belgijskog stonog tenisa.Nakon sto je otpusten dosadasnji trener i sparing partner kadetske i juniorske
reprezentacije Belgije Tian Zichao njegovo mjesto je dobio Mehmedovic sto je najveci uspijeh do sada stonotenisera iz Bosne i Hercegovine.Cestitke mu je uputio i njegov maticni klubstk"Vitez" kao i njegovi preijatelji i porodica iz BiH
.

Zadnje kolo PLBiH
Zavrseno je i zadnje kolo Premijer lige BiH


U zadnja dva kola stk'Vitez' je bio domacin dvjema ekipama.U prvom mecu se igralo sa ekipom "NOVI GRAD" iz Sarajeva rezultat je zavrsio 4:2 za ekipu iz Viteza.
Sehic : Kovac 3:0
Brkan : Alicic 0:3
Mehic : Markovic 3:2
SehicMehic : AlicicMarkovic 1:3
Sehic : Alicic 3:0
Mehic : Kovac 3:2
Drugi mec se igrao sa ekipom Vogosce od koje smo izgubi 4 : 3.
Sehic : Seta 3:0
Brkan : Milicevic 0:3
Mehic : Busatlic 0:3
SehicMehic : MilicevicBusatlic 3:2
Sehic : Milicevic 1:3
Mehic : Seta 3:0
Brkan : Busatlic 0:3
Sa obzirom na probleme sa igracima ove sezone kapiten ekipe Mehic Muamer je zadovoljan ucinkom ekipe i solidnim petim mjestom.

BiH ODLICNA
IZJESTAJ SA SVJETSKOG PRVENSTVA

 
Častan poraz u finalu

Ženska reprezentacija BiH poražena je u finalu 3. divizije od ekipe Čilea sa 3:0 i tako završila više nego uspješan nastup na Svjetskom ekipnom prvenstvu u Dortmundu. Podsjećamo da je reprezentacija izborila plasman u 2. svjetsku diviziju, a ukupan učinak na ovom prvenstvu je 7 pobjeda i 2 poraza. Reprezentacija je nastupala u sastavu Hadžiahmetović Emina, Kerkez Dragana, Kovač Ajla i selektor Mihailović Igor.

U meču protiv Čilea imali smo velike šanse u prva dva meča u kojima je Hadžiahmetović Emina tijesno poražena sa 3:2, a Kerkez Dragana i pored problema sa mišićem desne noge pružila odličan otpor protivnici (1:3, propušteno vođstvo od 9:4 u drugom setu). Kovač Ajla ovoga puta nije uspjela da vrati ekipu u život protiv objektivno bolje igračice.
Bosna i Hercegovina - Čile 0:3
Hadžiahmetović Emina - Vega 2:3
Kerkez Dragana - Rodriguez 1:3
Kovač Ajla - Morales 0:3

Muškarci na 42. mjestu
Muška reprezentacija je završila nastup na Svjetskom prvenstvu na 42. mjestu jer je u borbi za 41. mjesto poražena od ekipe Argentine sa 3:2. Reprezentacija je ovim rezultatom izborila opstanak u 2. svjetskoj diviziji i popravila plasman sa prošlog prvenstva u Moskvi za tri mjesta.
Bosna i Hercegovina - Argentina 2:3
Hasanović Remhad - Gilabert 1:3
Duranspahić Admir - Tabachnik 3:0
Šehić Adnan- Liu Song 0:3
Duranspahić Admir - Gilabert 3:1
Hasanović Remhad - Tabachnik 1:3
Za reprezentaciju su nastupili Duranspahić Admir, Šehić Adnan, Hasanović Remhad i selektor Ivanek Vladimir.

17.kolo PLBiH
Nadomak pobjede nad Mostarom

U 17.kolu Premijer lige BiH ekipa STK "Viteza" je kao domacin ugostila ekipu iz Mostara.Mec je trajao vise od tri sata i mnogobrojni posjetioci su imali sta i vidjeti.Mec je bio uzbudljiv i do kraja napet.
Sehic- Bobas 3:0
Haskic - Nezic 1:3
Mehic - Hadjiahic 3:1
Sehic/Mehic - Bobas/Nezic 1:3
Sehic : Nezic 3:1
Mehic : Bobas 0:3
Haskic : Hadjiahic 1:3

Mec je bio 4:3 za ekipu iz Mostara koji su sa ovom pobjedom obezbjedili play off.

Titula prvaka BiH je u VitezuPo ko zna koji put nas klub je opravdao svoje postojanje i donio titulu prvaka BiH u Vitez.Napominjemo i pored toga sto je Vitez postao jedan od najrazvijenijih gradova u BiH, da je bio i ostao prepoznatljiv upravo po stonom tenisu.Sada dok ovo citate u mnogim medijima odzvanja ime Viteza i ime naseg sampiona Adnana Sehica.Nedavno smo slavili 50.godina postojanja kluba a danas vec slavimo titulu prvaka BiH, a sutra ko zna sta mozemo slaviti.Zajedno sa Adnanom u reprezentaciji mozda zaigra i Remhad Hasanovic koji je zavrsio na drugom mjestu, ukoliko se ne umijesa sportska politika.Dva igraca u BiH reprezentaciji iz Viteza mozda se kosi sa nekim pravilima koje diktiraju veci gradovi. Bilo kako bilo nadamo se da ce povratak sampionske titule otvoriti oci vitezanima koji mogu a dosad nisu pomogli nasem klubu a oni koji su to radili i dalje rade nadam se da ce biti ponosni na nas.U ovom kratkom osvrtu jos Vam prenosimo poruku Adnana Sehica povodom ovog dogadjaja.

' Titulu prvaka BiH posvecujem svom rahmetli treneru Jašarevic Enveru-Pele!!!Veliko hvala mojoj porodici, treneru Muameru Mehicu, i ostalima koji su me pratili i navijali za mene prethodnog vikenda u Ilijašu ( Zlotrg Avdo, Sirađ Hodzić, Stipo Brkan, Haskic Senadin i Irfan, Armin Varupa, Ajdin Zlotrg, Damiru Ibrahimovicu, Vahidu Rizvanovicu i dr. ).

Sehic najbolji!!!
Drzavno prvenstvo BiH


Državno pojedinačno prvenstvo za seniore/seniorke je odrzano u Ilijasu.Ucestvovala su 32 najbolja igraca i isto toliko najboljih igracica u BiH.Organizacija turnira je bila na visokom nivou kako i prilici jednom ovakvom dogadjaju.STK Vitez je na drzavnom prvenstvu imao tri svoja predstavnika a to su Adnan Sehic, Muamer Mehic i Remhad Hasanovic koji trenutno zivi i radi u Njemackoj.Mehic Muamer je dobio tesku grupu i tako zavrsio nastup u grupnoj fazi dok je sa predstavnikom CM-a iz Viteza Damirom Ibrahimovicem u konkureciji dublova usao medju 8 najboljih.Svoj put su medjutim ka samom vrhu prokrtili Remhad i Adnan te se sastali u finalu koje je nazvano VITESKO FINALE.U dobrom mecu Adnan Sehic je odnio pobjedu 4-2 te tako ostao neporazen na ovom prvenstvu i jos jednom je dokazao da je najbolji igrac BiH.Bitno je napomenuti da su i u dublovima Remhad i Adnan zauzeli 3.mjesto.Sto se djevojaka tice titulu najbolje je ponijela Hadjiahmetovic Emina koja je u finalu lako savladala Kerkez Draganu.
Kvalifikacije
Drzavno prvenstvo BiH JUNIORI


Kvalifikacije za Drzavno juniorsko prvenstvo BiH odrzane su u Ilijasu 21. januara sa pocetkom u 10 sati. Domacin je lokalni STK "Hasim Spahic".
Direktan plasman na Drzavno prvenstvo ostvarili su 4 juniora i 4 juniorke koji zauzimaju najbolje pozicije na juniorskoj rang listi i 16 najboljih sa ovih kvalifikacija.
Stk Vitez je nastupio sa 8 takmicara.2 djevojcice i 6 djecaka, nazalost iako su pokazali dobru igru po grupama viteski kadeti nisu izborili nastup na juniorsko prvenstvo.U tome je uspijela jedino Dizdar Irma.

Kvalifikacije
Drzavno prvenstvo BiH


Kvalifikacije za Drzavno prvenstvo BiH za mlade kadete/kinje odrzane su u Tuzli 22. januara u organizaciji STK "Kreka".Na turniru je nastupilo oko 80 mladih kadeta/kinja iz cijele BiH.U muskoj konkurenciji najbolju formu pokazao je Vucković Petar (Prijedor - Prijedor)
koji je u finalu pobijedio Jukan Eldara (Brka 2007 - Distrikt Brcko).Kod mlađih kadetkinja najbolja je bila Sehic Elda (zeljezničar - Sarajevo). Ona je u finalu savladala Jovicic Jelicu (Elan - sekovići).Po 16 prvoplasiranih takmicara i takmicarki obezbjedili su plasman na Drzavno prvenstvo
BiH za mlade kadete/kinje.Nas klub je nastupio sa 4 djevojcice i 3 djecaka od kojih su se plasirali medju 16 naboljih: Beganovic Bakir, Cicvara Mirza i Adna Burak.
TOP 8 BiH
TOP 8 BiH


Pozivni turnir TOP 8 za seniore i seniorke održan je u Tuzli.Na turniru je nastupilo 16 seniora i 16 seniorki koji su bili podjeljeni u dvije kvalitetne grupe A i B, borilo se za plasman od 1 do 8 i od 9 do 16 mjesta.Naši predstavnici nisu baš odigrali kako je ocekivano te su završili na lošim mjestima. Favorit turnira Adnan Šehić završio na 4.mjestu dok je Rizvanovic Admir, od kojeg se ocekivalo mnogo više, završio na 8.mjestu.Ništa bolje nije prošao ni Mehic Muamer koji je na kraju bio na 15.mjestu.Prvi je bio Konjic Edin koji je pružio jednu od boljih igri na turniru , dok je kod žena slavila Kerkez Dragana.Kompletan poredak možete pogledati u slicici sa strane.
8 i 9 kolo PLBiH
Završen prvi dio sezone u Premijer ligi BiH


Završen prvi dio sezone u stonom tenisu.Nakon problema, koji nas je pratio čitavu sezonu, nedostatak trečeg igrača, STK"VITEZ" iz Viteza ipak na sredini tabele.Rovovskom bitkom smo odigrali ovaj dio sezone te se sa tri ekipe izdvojili iz opasne zone tj. zone za ispadanje.Bitno je napomenuti da se u sezonu ušlo samo sa ciljem ostanka iako smo prošle godine djelili 3.i 4.mjesto.Kao zamjena za Rizvanovića u ekipu su dovedeni:Brkan Mario i Muris Felić, dok su okosnicu tima držali Šehić i Mehić.
NOVA SEZONA
STK"VITEZ" iznenadio Tuzlake


Danas je ekipa stk "VITEZ" iz Viteza bila domačin ekipi stk"KREKA" iz Tuzle u 8.kolu Premijer lige BiH.Iako je favorizirana ekipa iz Tuzle došla po pobjedu vitežani ne samo da su im to uskratili nego su ih porazili visokim rezultatom 4:1.
Šehić Adnan : Marinić Damir 3:0
Brkan Mario :Ivanek Vladimir 0:3
Mehić Muamer : Gutić Edin 3:0
Tada je stanje u meču bilo 2:1 za Vitez tad se odigrao dubl koji je i prelomio meć.Vitežani su slavili 3:2 u vrlo interesantnoj i neizvjesnoj završnici.
Dubl:
MEHIĆ / ŠEHIĆ : IVANEK / MARINIĆ 3:2
Zatim je Šehič u dobrom meču savladao Ivaneka i tako donio još jednu pobjedu vrlo važnu za Stk"Vitez"
Šehić : Ivanek 3:2
ovdje.

5.KOLO
Završeno i 5.kolo Premijer lige BiH
26.10.odigrano je 5.kolo Premijer lige stk"Vitez" se sastao sa stk"Mladost"iz Zenice.Prvi mec je odigrao Šehić protiv Zahirovica i odnio pojedu 3:1, drugi je igrao Mehić koji je u susretu sa Dizdarevicem izgubio 2:3 a zatim je igrao Felic kojeg je Konjic dobio 0:3.Dubl Felic/Šehic je dobio dubl Konjic/Dizdarevic 3:0.Stanje u mecu je bilo 2:2 a zatim je Šehić dobio Dizdarevica za vodstvo Viteza 3:2.Jedina šansa Zenice je bila Zahirovic koji je neocekivano savlado Felica 1:3 a u odlucujucem mecu su se sastali Konjic i Mehic.Brojni posjetioci su mogli uzivati u dobrom i neizvjesnom mecu kojeg je na kraju nekako stignuvsi veliku prednost Mehica izvukao Konjic(2:3) i donio pobjedu Zenici 3:4.
Ovog vikenda su odigrana dva zaostala kola, u goste su nam došle dvije banjalucke ekipe.U subotu 22.10. igralo se protiv stk"BANJA LUKA" BANJA LUKA.Stk "Vitez" je bio u sastavu Šehic, Mehic i Felic.Pobjedili smo sa 4:1 u ne toliko neizvjesnom mecu.
Šehic : Vucic 3:0
Mehic : Jankovic 3:1
Felic : Mihajlovic 2:3
Šehic/Felic : Mihajlovic/Jankovic 3:2
Šehic : Jankovic 3:0
.
23.10 odigralo se i 4.kolo ovaj put smo ugostili malo bolju ekipu iz Banja Luke ali je rezultat bio isti 4:1 za nase.
Šehic :Samardžija 3:0
Mehic : Jakovljevic 3:2
Felic : Maksimovic 1:3

Š ehic/Felic : Maksimovic/Jakovljevic 3:0
Šehic:Jakovljevic 3:0
8 i 9 kolo PLBiH
Završen prvi dio sezone u Premijer ligi BiH


Završen prvi dio sezone u stonom tenisu.Nakon problema, koji nas je pratio čitavu sezonu, nedostatak trečeg igrača, STK"VITEZ" iz Viteza ipak na sredini tabele.Rovovskom bitkom smo odigrali ovaj dio sezone te se sa tri ekipe izdvojili iz opasne zone tj. zone za ispadanje.Bitno je napomenuti da se u sezonu ušlo samo sa ciljem ostanka iako smo prošle godine djelili 3.i 4.mjesto.Kao zamjena za Rizvanovića u ekipu su dovedeni:Brkan Mario i Muris Felić, dok su okosnicu tima držali Šehić i Mehić.
50.GODINA KLUBA
2.MEMORIJALNI TURNIR "ENVER JAŠAREVIC-PELE"
50.GODINA POSTOJANJA KLUBA

Stk "Vitez" Vitez je i ove godine napravio jedan, možemo slobodno reci, najbolji turnir u BiH.
2.Memorijalni turnir "ENVER JAŠAREVIC-PELE" je okupio 30 najboljih seniora u BiH.U sklopu memorijala klub je obilježio i 50. godina postojanja.Svim klubovima obezbjeđeni su putni troškovi a nagrade su bile bogate.Prvi dio turnira je bio razigravanje po grupama kojih je bilo 8, tako da je nakon grupa ostalo 8 najboljih.Zatim je upriliceno otvaranje turnira koje je obavio predsjednik kluba Sead Šehic nakon cega je u restoranu uprilicena svecana zakuska za igrace i goste.Bitno je napomenuti da je bilo preko 100 posjetilaca ovog turnira sto je za sam stoni tenis svakako pohvalno.U cetvrtfinalu su se sastali Ibrahimovic - Milicevic, Muftic - Rizvanovic, Bobaš - Maksimovic, Nezic - Šehic, nakon cega su medju 4 usli Rizvanovic, Šehic, Bobaš i Milicevic.Polufinalne borbe su bile između
Rizvanovic - Šehic 1:3
Bobaš - Milicevic 1:3.
Finale je bilo prošlogodišnje
Šehic :Milicevic takođe je i pobjednik bio prošlogodišnji a to je Adnan Šehic.
Znaci poredak na turniru je bio slijedeci kao i nagrade:
1.mjesto Šehic Adnan 300 km,diploma i pehar,
2.mjesto Milicevic Srđan 200 km, diploma i pehar,
3/4 mjesto Bobaš Ivan/Rizvanovic Admir 100 km, diploma i pehar
5,6,7 i 8 mjesto po 50 km, diploma.
Kao i prošle godine zakazujemo Vam ponovni susret na 3 Memorijalu.

Dvije pobjede
Nove dvije pobjede stk"Vitez"


Ovog vikenda su odigrana dva zaostala kola, u goste su nam došle dvije banjalucke ekipe.U subotu 22.10. igralo se protiv stk"BANJA LUKA" BANJA LUKA.Stk "Vitez" je bio u sastavu Šehic, Mehic i Felic.Pobjedili smo sa 4:1 u ne toliko neizvjesnom mecu.
Šehic : Vucic 3:0
Mehic : Jankovic 3:1
Felic : Mihajlovic 2:3
Šehic/Felic : Mihajlovic/Jankovic 3:2
Šehic : Jankovic 3:0
.
23.10 odigralo se i 4.kolo ovaj put smo ugostili malo bolju ekipu iz Banja Luke ali je rezultat bio isti 4:1 za nase.
Šehic :Samardžija 3:0
Mehic : Jakovljevic 3:2
Felic : Maksimovic 1:3

Š ehic/Felic : Maksimovic/Jakovljevic 3:0
Šehic:Jakovljevic 3:0

50.GODINA KLUBA
2.MEMORIJALNI TURNIR "ENVER JAŠAREVIC-PELE"
50.GODINA POSTOJANJA LUBA

Ovaj mjesec za naš klub je pun dešavanja i turnira, naime igracica Irma Dizdar ucestvovala na top 8 BiH i završila turnir sa skorom 2/5,
kvalifikacije za top 8 seniora uspješne za Vitežane jer cak tri igraca iz Viteza ucestvuju odnosno su plasirana na ovo takmicenje(Šehic, Mehic i Rizvanovic),
u subotu i nedjelju se igraju dva zaostala kola Premijer lige BiH, Vitez je domacin dvjema ekipama iz Banjaluke.
Liga se igra u subotu i nedjelju u 15.00.
STK "VITEZ" 29.10.2011. organizuje 2.memorijalni turnir "Enver Jašarevic-Pele" na kojem ce biti proslavljena i 50.godina postojanja kluba.Bitno je napomenuti da su na prošlom odnosno prvom memorijalu na turniru ucestvovala 32 najbolja igraca u BiH, te se nadamo da ce ovaj 2. turnir proteci još bolje i da ce gledaoci moci uživati u dobrim mecevima.

NOVA SEZONA
STK"VITEZ" otvorio sezonu sa jednim porazom i jednom pobjedom!!!


STK "VITEZ" je na gostovanju u Sarajevu odnio jednu pobjedu i jedan poraz.Naime, u subotu se odigrala prva dva kola Premijer lige BiH u kojima se nasa ekipa sastala sa stk"Aladja" i stk"Bosna" iz Sarajeva.Protiv ekipe Aladje se odigralo hrabro ali i ocekivano, Sehic je odnio dvije pobjede ali je krajnji rezultat bio 4:2 za domacine.Vrlo vazan mec se odigrao protiv Bosne gdje smo slavili sa 4:1.Ekipa Viteza je bila u sastavu Sehic, Felic i Mehic.Novi igrac Viteza Felic Muris je protiv Bosne odnio vrlo vaznu pobjedu protiv Rizvanovic Tarika i time doprinjeo pozitivnom rezultatu u ovom vrlo bitnom mecu.Slijedeca dva kola su uVitezu gdje ocekujemo dvije ekipe iz Banjaluke.

NOVA SEZONA
Nova sezona je na pragu, STK"VITEZ" ostao bez Rizvanovica!!!


STK "VITEZ" je citavo ljeto proveo u sali sa vrlo malim pauzama, radilo se punom parom i bez ljetnog prekida.Dana 24.8. u sali je sa svojim sportskim kolegama rodjendan i to 7. proslavio Kemal Beganovic-Kemo, malo se treniralo malo grickalo i sve to u rodjendanskom raspolozenju.
Seniorska ekipa Viteza je poslije proslogodisnjeg uspjeha (3/4. mjesto u Premijer ligi BiH i 2.mjesto u Kupu BiH 2011.), nasla u malo losijoj poziciji , naime nas drugi igrac Admir Rizvanovic je otisao u Belgiju da igra za jedan belgijski klub.Ove sezone je Premijer liga bogatija za dva dobra kluba sto znaci da ce borba biti zagarantovana.Kao pojacanje ekipi Viteza ove sezone su potpisali Mario Brkan i Felic Muris iz Cazina.Oni ce uz Sehica i Mehica pokusati obezbjediti opstanak u Premijer ligi, a mozda i zadrzati proslosezonski uspjeh.Prve meceve stk "Vitez" igra kao domacin i to protiv Aladje i Bosne 17.9.

STK"VITEZ"VITEZ
STK"VITEZ" zavrsio sezonu dijeli 3.i4. mjesto u Premijer ligi BiHStonoteniseri Vogošce i Aladže plasirali su se u finale play-offa Premijer lige BiH.Vogošca je u dva meca polufinala bila bolja od Viteza. U prvom susretu u Vitezu stonoteniseri Vogošce su pobijedili sa 4:1, dok su u uzvratu u Vogošci slavili rezultatom 4:2.Aladža je do finala takoder došla pobjedom u dvije utakmice nad ekipom Mladosti. U prvom susretu u Zenici sarajevski stonoteniseri slavili su sa 4:3, dok su rezultatom 4:1 pobijedili u uzvratu u Sarajevu.Prvi susret finala izmedu Aladže i Vogošce na rasporedu je u srijedu, 15. juna u Skenderiji. Uzvratni susret bit ce odigran 18. juna u Vogošci, a eventualna majstorica dan kasnije, takoder u Vogošci.Nasa ekipa se pripremala za ovaj mec ali je nazalost izgubila i zajedno sa zenicanima dijeli 3. i 4. u Premijer ligi BiH.Sezona je uspjesno zavrsena 2.mjesto u Kupu BiH, 3./4. mjesto u Premijer ligi BiH, klub trenutno broji oko 50 clanova, Sehic Adnan je prvak BiH za 2011.godinu, sve u svemu klub je medju cetiri elitna kluba u BiH sto nas cini vrlo ponosnim, izjavio je kapiten ekipe Mehic Muamer.

STK"VITEZ"VITEZ
Premijer liga BiH - odigrano 20. i 21. kolo, Vitez na 4.mjestu i u play off-u, PRIPREME STK"VITEZ"
Odigrano je 20. i 21. kolo Premijer lige BiH.U ovom posljednjem kolu su se sastatale ekipe:
Vitez- Aladža 2:4,CM Vitez -Bosna 4:2
Banja Luka - Mladost 0:4,
Top Stens 73 -Vogošca 0:4,
CM- Aladža 0:4,
Vitez -Bosna 4:1,Borac Raiffeisen - Mladost 1:4,
Top Stens 73 - Novi Grad 0:4.
Ove sezone ligu napuštaju CM Vitez i Top Stens 73 Cazin, a ulaze ekipe stk Kreka-Tuzla i stk Mostar-Mostar.Ekipa stk "Vitez" Vitez je završila na dobrom 4.mjestu i tako osigurala doigravanje u PLAY OFF-u tj. još jednu šansu za još bolji uspjeh ove sezone.Pripreme za naredni play-off su u toku, pomoc ekipi u opremi i u samim pripremama su nesebicno pruzili stari clanovi kluba Muhamed i Ismet Mehmedovic, koji vec duze vrijeme zive i rade u Belgiji.Kapiten ekipe Mehic Muamer je rekao da je ekipa vec postigla dobar uspjeh ove sezone tako da ce igraci uci rastereceno u mec protiv Vogosce ali isto tako je najavio zestoku borbu i obecao da ce se igraci maksimalno spremiti za naredna dva meca protiv aktuelnog prvaka BiH.U toku priprema igrace je posjetio i Dragutin Šurbek ciji ce savjeti sigurno koristiti igracima stk "Vitez".

STK"VITEZ"VITEZ
Premijer liga BiH - odigrano 20. i 21. kolo, Vitez na 4.mjestu i u play off-u


Odigrano je 20. i 21. kolo Premijer lige BiH.U ovom posljednjem kolu su se trebale sastati ekipe:
Vitez- Aladža 2:4,CM Vitez -Bosna 4:2
Banja Luka - Mladost,
Top Stens 73 -Vogošca,
CM- Aladža 0:4,
Vitez -Bosna 4:1,Borac Raiffeisen - Mladost,
Top Stens 73 - Novi Grad , no medjutim sve ekipe nisu dobile dopis o igranju lige, te su tako i neki mecevi otkazani.Sezonu su završile ekipe
Aladža, Vitez,
Bosna i CM (Vitez). Ove sezone ligu napuštaju CM Vitez i Top Stens 73 Cazin, a ulaze ekipe stk Kreka-Tuzla i stk Mostar-Mostar.Ekipa stk "Vitez" Vitez je završila na dobrom 4.mjestu i tako osigurala doigravanje u PLAY OFF-u tj. još jednu šansu za još bolji uspjeh ove sezone.

Svjetsko prvenstvo
Stonoteniseri BiH završili nastup u Rotterdamu

Bosanskohercegovacki predstavnici završili su nastupe na Svjetskom prvenstvu u stonom tenisu u Rotterdamu.Na glavnom turniru nastupili su jedino Admir Duranspahic i Emina Hadžiahmetovic, koji su izgubili u prvom kolu mješovitih dublova. Bolji su bili Francuzi Quentin Robinot i Aurore Dessaint koji su slavili sa 4:3.Kada su u pitanju nastupi u singlu Srdan Milicevic i Admir Duranspahic su prošli pretkvalifikacijske grupe u kojima su osvojili prva mjesta, ali su zaustavljeni u prvom kolu kvalifikacija. Milicevic je poražen od Belgijanca Laurica Jeana sa 4:1, a Duranspahic od Iranca Afshina Noroozija sa 4:0.Treci bh. predstavnik u Adnan Šehic takmicenje je završio u pretkvalifikacijama, osvojivši drugo mjesto u grupi.U ženskoj konkurenciji u singlu Emina Hadžiahmetovic je jedina prošla pretkvalifikacijsku grupu, a u prvom kolu kvalifikacija poražena je od Andree Todorovic iz Srbije sa 4:1.Dragana Iveljic-Kerkez i Majda Prole takmicenje u singlu završile su u pretkvalifikacijama.Kada su u pitanju nastupi u konkurenciji parova, Milicevic i Duranspahic su u prvom kolu kvalifikacija pobijedili Meksikance Munoza i Uribea s 3:0, dok su u drugom kolu poraženi od Austrijanaca Fegerla i Fenga s 3:1.Emina Hadžiahmetovic i Dragana Iveljic-Kerkez su u prvom kolu kvalifikacija dubla bile slobodne, a u drugom kolu su poražene od Beh i Chiu iz Malezije s 3:0.U kvalifikacijama mješovitih dublova Srdan Milicevic i Dragana Iveljic-Kerkez su bez borbe prošli prvo kolo, a u drugom su poraženi od cileanskog para Rodriguez-Vega s 3:1.Adnan Šehic i Majda Prole zaustavljeni su u prvom kolu kvalifikacija, porazom od jordanskog para Aldmaisy/Abuyaman 3:0.

"Vajza i Kiban"
Memorijal "Vajza i Kiban" 2011.DONJI VAKUF

U subotu 23.04.2011. u Donjem Vakufu održan je memorijalni turnir "Vajza i Kiban" u organizaciji
stk"Donji Vakuf".Ovaj prvi dan je bio rezervisan za mladje kategorije do 18 godina.Ucestvovala su djeca iz klubova stk"Bugojno", stk"Vitez" i stk"Donji Vakuf".U konkurenciji djevojcica 1.mjesto je bila Dizdar Irma stk"Vitez", 2.mjesto Alema Haskic stk"Vitez" a 3.mjesto Amila Trako stk"Vitez".I u muškoj konkurenciji su prevladavali Vitežani 1.mjesto Irfan Haskic a 3.mjesto Jasmin Omanovic.I u nedjelju su Vitežani slavili Mehic Muamer je u polufinalu savladao Duvnjak Benjamina iz Bugojna a Rizvanovic Admir je dobio Šakota Ivana iz Mostara te su se tako Vitežani sastali u finalu a bolji je bio Admir Rizvanovic i slavio sa rezultatom 3:2 protiv Mehic Muamera.U kategoriji veterana predstavnik Viteza je bio Stipo Brkan koji je završio na dobrom 4.mjestu.Nakon predaje nagrada i prigodnih poklona organizator se pobrinuo i za svecanu zakusku gdje se nastavilo druženje i dogovaranje o buducoj saradnji klubova.

STK"VITEZ"VITEZ
Premijer liga BiH - odigrano 19. i 20. kolo TABELA


Odigrano je 19. i 20. kolo Premijer lige BiH.U ovom kolu su ekipe iz Viteza na gostovanju u Cazinu odnijele pobjede.Top Stens 73 -Cazin : stk"Vitez" Vitez 1:4,
Top Stens 73 -Cazin : stk "CM" Vitez 2:4.Sa ova dva izgubljena meca Cazin zajedno sa CM-om ce ispasti iz Premijer u Prvu A ligu.Aladja je savladala Mladost sa 4:0, a Mladost je dobila Bosnu 4:2.
Ekipa Banja Luke je na domacem terenu izgubila protiv Vogošce sa 4:0 , a od Novog Grada 4:3 i po svemu sudeci i nastup u doigravanju to jest play off-u.Ekipa Borac Raiffeisena uspjela je dobiti ekipu Novog Grada sa 4:3 a izgubila od ekipe Vogošce 4:0 i samim tim obezbjedila ostanak u Premijer ligi BiH.Ostala su još dva kola do PLAY OFF-a u kome se sastaju 4 prve ekipe i bore za naslov prvaka BiH.Po dosadašnjim rezultatima Vogošca, Aladja, Mladost i naša ekipa stk"Vitez"Vitez bi trebale igrati doigravanje odnosno play off.

STK"VITEZ"VITEZ
7.KUP BiH - stk"VITEZ"Vitez 2.mjesto

U nedjelju 27.marta 2011. godine održan je 7.KUP BiH u organizaciji stk "ALAÐA", u kojem su ucestvovale najbolje ekipe iz BiH (Perucica-Foca, CM-Vitez, Boracreifeisen-Banja Luka, NoviI Grad-Sarajevo, Bosna-Sarajevo, Mladost-Zenica, Vogosca-Sarajevo,Hašim Spahic-Ilijaš, Vitez-Vitez,AladžaSarajevo, Mostar-Mostar.
Nakon rovovske bitke, srebro za "STK VITEZ". Pobjedama nad Ilijasom(3-0), Vogoscom(3-2) i Bosnom(3-2) ušli smo u finale, te izgubili od Aladze (3-1). Najbolji rezultat ekipe "STK VITEZ" u historiji kluba. Važno je napomenuti da smo u cetvrtfinalu izbacili ekipu Vogošce koja je aktuelni prvak vec dvije godine.

DP BiH 2011.
Državo prvenstvo BiH - Sehic 2.mjesto

U subotu12.3. je oko 17 sati završeno državno prvenstvo u stonom tenisu za seniore i seniorke na kojem je ucestvovalo 24 seniora i 24 seniorke iz 19 klubova cijele Bosne i Hercegovine. Predstavnici Stonoteniskog saveza BIH izrazili su posebno zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom pokazane igre na prvenstvu.Titulu je odbranio Admir Duranspahic koji je u finalu pobjedio našeg Adnana Šehica sa 4:1.Kod seniorki titulu je odbranila Emina Hadžiahmetovic.U kategoriji parova najbolji su bili i osvojili prvo mjesto Milicevic Srðan/Divovic Almir i Dragana Kerkez/Majda Prole.
1.ADMIR DURANSPAHIC (Francuska)
2.ADNAN ŠEHIC (stk Vitez)
3. i 4.Marinic Damir(Stk Kreka) i Milicevic Srdjan(Stk Vogosca)

STK"VITEZ"VITEZ
Premijer liga BiH


Nastavlja se uzbudljiva sezona u Premijer ligi BiH.Imaju da se odigraju još tri kola u kojima ce se dosta toga odluciti.Tri vodece ekipe Mladost, Vogosca i Aladža su vec plasirane za play off, dok se ekipe Banjaluka i Vitez još bore za ulazak u play off.I u donjem dijelu tabele je još sve neizvjesno, naime pored ekipe CM iz Viteza koja je vec prakticki ispala iz borbe za opstanak u Premijer ligi, ekipe Novi Grad, Borac-raifeissen, Stens 73 Cazin i Bosna se grcevito bore za opstanak.Da napomenemo da dvije zadnje ekipe napuštaju Premijer ligu a prve cetiri igraju play off za prvaka drzave.


Stk Vitez nastupio sa 8 igraca: ERMEDIN KAZIJA, HASKIC IRFAN, OMANOVIC JASMIN, DIZDAR IRMA, HASKIC ALEMA, TRAKO ELMA, SKOPLJAK ADIS I JUSIC ALMIR.Iako su dobro igrali nisu izborili nastup na top 8 osim Irme Dizdar koja ce ucestvovati u Tuzli na TOP 8 BiH, 17.OKTOBRA.Stk "Vitez" je nastupio sa 9 takmicara: Beganovic Bakir, Cicvara Mirza, Omanovic Amar, Burak Asmir,Nedim Horic, Haskic Alema, Trako Elma, Burak Adna i Abdic Ehlimana.Nisu igrali lose , ali je to bilo nedovoljno za bolji plasman.Iz grupe sa po dvije pobjede su samo izasli Omanovic i Cicvara dok su ostali uspjeli zabiljeziti po jednu pobjedu osim Haskic Aleme koja je imala dvije pobjede ali i partiju vise od ostalih.
Državno prvenstvo BiH za subkadete i subkadetkinje


29.05.2011. u Mostaru je održano državno prvenstvo BiH u stonom tenisu za subkadete i subkadetkinje, odnosno djecake i djevojcice do 10 godina. Mali stonoteniseri pokazali su zavidno umijece u baratanju reketom, nastupilo je više od 120 igraca iz dvadesetak bosanskohercegovackih klubova.
Rezultati djecaci:
1. Luka Mihajlovic - STK Banja Luka
2. Nikola Mihajlovic - STK Banja Luka
3. Anton Ljubic - STK Mostar
3. Sandro Soldo- STK Mostar
Rezultati djevojcice:
1. Jelica Jovicic - STK Elan-Šekovici
2.Snežana Markovic - STK Perucica-Foca
3. Iva Knezovic - STK Mostar
3. Edvina Coralic - STK Cazin
STK"VITEZ"VITEZ je na ovom turniru nastupio sa 9 takmicara i to:
Muslimovic Šaban, Omanovic Amar, Burak Asmir, Abdic Muhamed, Cicvara Adis, Abdic Ehlimana, Burak Adna, Mehic Lamija i Sikira Emina.Svi su dobro odigrali i zabiljezili poneku pobjedu. Treba napomenuti da je vecini djece ovo prvi turnir, tako da su ponašanjem i igrom zadovoljili svoje trenere.Vrijedi napomenuti da su Omanovic Amar i Burak Asmir ušli medju 16 najboljih igraca na turniru što je veliki uspjeh s obzirom da su oni i naredne dvije godine u istoj konkurenciji tj. konkurenciji subkadeta.Na veliko odusevljenje trenera dobru igru su pokazali Muhamed i Lamija koji ce se još 4 godine takmiciti u ovoj konkurenciji.Juniorsko prvenstvo BiH u Vitezu

Mladi stonoteniseri STK "Hašim Spahic" iz Ilijaša i stonoteniserke sarajevskog Željeznicara u Vitezu su osvojili naslove prvaka Bosne i Hercegovine u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2010/2011.

Nakon igranja po grupama, juniori STK "Hašim Spahic" u finalu su pobijedili ekipu CM iz Viteza sa 3:1. Pod vodstvom trenera Fikreta Fazlica, za ekipu iz Ilijaša nastupili su Dino Custovic, Mirnes Custovic, Kerim Mešetovic i Haris Muratovic.

Kod juniorki ekipa Željeznicara ubjedljivo je osvojila prvo mjesto pobjedom nad ekipom tuzlanske Kreka rezultatom 3:1. Za ekipu Željeznicara nastupile su Emina Hadžiahmetovic, Belma Bušatlic, Ajla Kovac i Elda Šehic. Trener ekipe bila je Amela Hadžiahmetovic.Uspješan organizator turnira u Vitezu bio je STK CM.

preuzeto sa SportSport.ba


Ženska kadetska ekipa
Izbor najboljeg sportaša i sportašice za 2010. SBK/KSB

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta SBK-KSB i u organizaciji Sportskog saveza SBK/KSB u Gornjem Vakufu-Uskoplju održana manifestacija „Izbor najboljeg sportaša i sportašice za 2010. godinu sa podruèja SBK/KSB“.Naši clanovi su osvarili slijedece uspjehe:
Najuspješnija kadetska ekipa u ženskoj konkurenciji: STK „Vitez“ iz Viteza, Adnan Šehc, diploma za postignuti rezultat u 2010.godini.Slijedece godine se nadamo još vecim uspjesima.

Enver Jasarevic-Pele
1.memorijalni turnir ''Enver Jasarevic- Pele'

U Vitezu je 30.10.2010.godine odrzan 1.memorijalni turnir ''Enver Jasarevic- Pele''.Na turniru su odmjerili snage seniori i to 30 najboljih u BiH.Organizatori turnira su se pobrinuli za troskove prevoza igraca, hranu u toku turnira a tu je i bila svecana zakuska za igrace, goste i posjetioce ovog dogadjaja.Turnir je obilovao dobrim mecevima ugodnim druzenjem i posebnom poslasticom na kraju a to je finalni mec izmedju Adnana Sehica i Srdjana Milicevica.Prvo mjesto je osvojio Adnan Sehic, drugo Srdjan Milicevic a trece i cetvrto su djelili Edin Kantardjic i Almir Divovic.Nagrade su bile bogate 1.mjesto Pehar, diploma i 200 KM, 2.mjesto Pehar, diploma i 150 KM, 3.i 4. mjesto Pehar, diploma i po 100 KM te 5.,6.,7.i 8.mjesto diploma i po 50 KM.Organizator se zahvaljuje takmicarima i gostima i porucuje: ''Vidimo se i naredne godine'' 


IRMA DIZDAR
1.mjesto
memorijalni turnir
"Vajza i Kiban"
DONJI VAKUF
2011.
TOP 8 BiH 2011.

Muhamed Mehmedovic
Belgija

 

MukiDesign2010.